The Big Sick blu-ray anmeldelse

 
 The Big Sick blu-ray anmeldelse
 
The Big Sick blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The Big Sick blu-ray anmeldelse
 
Zone: B kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8. februar 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama, komedie
Biograf premiere: 17. august 2017
 
Instruktør: Michael Showalter
Manuskript: Emily V. Gordon, Kumail Nanjian
Producere: Judd Apatow, Glen Basner, Ben Browning
Fotograf: Brian Burgoyne
Klip: Robert Nassau
Musik: Michael Andrews

Skuespiller:
Kumail Nanjiani som Kumail
Zoe Kazan som Emily
Holly Hunter som Beth
Ray Romano som Terry
Anupam Kher som Azmat
Zenobia Shroff som Sharmeen
Adeel Akhtar som Naveed
Bo Burnham som CJ

Beskrivelse: 
Kumail forsøger at slå igennem som stand up komiker mens han tjener til livet som taxichauffør. Efter et standup show møder han Emily og de falder for hinanden, og det der egentlig skulle have været et engangsknald for dem begge udvikler sig til et seriøst forhold. Der er dog et stort problem: Kumails traditionsbundne pakistanske familie har planlagt, at han skal giftes med en pakistansk og muslimsk pige i stedet. Da Kumail ikke har modet til at konfrontere hans familie afbryder han og Emily forholdet, men da Emily bliver ramt af en mystisk sygdom og lagt i medicinsk koma på hospitalet, beslutter Kumail sig alligevel for at være der for hende. Han må i den forbindelse håndtere det første møde med svigerforældrene, der bestemt heller ikke ser ham som den perfekte svigersøn.
 
The Big Sick blu-ray anmeldelse
 
The Big Sick er en lun, vittig og hjertevarm fim om umulig kærlighed på tværs af race, religion og alvorlig sygdom. Filmen er herligt realistisk underspillet af alle de medvirkende skuespillere, og man ikke kan undgå at more sig over de groteske situationer Kumail ender op i med hhv. hans egen mor, der agerer Kirsten Giftekniv med et utal af kønne pakistanske kvinder, og svigermor, herligt spillet af Holly Hunter, der er godt bitter over at hendes datter er blevet dumpet af Kumail. Det kammer dog aldrig over i falden-på-halen komedie, men viser rimeligt sagligt, hvilke dilemmaer en ung muslim kan stå overfor i den moderne vestlige verden, hvilket er en af filmens mange styrker.

The Big Sick er baseret på den virkelige historie om Kumail Nanjiani, og hvordan han mødte hans kæreste Emily V. Gordon, hvilket ikke gør filmen mindre fantastisk. Det er dog nok en fordel hvis man ikke kender den historie for godt, for at bevare lidt spænding om hvordan filmen ender.
 
The Big Sick blu-ray anmeldelse
 
The Big Sick indeholder overordnet set detaljerede og farvemættede billeder i denne blu-ray udgave. Nogle af de mørke scener fra standup klubben er naturligt nok mindre detaljerede, men det er ikke noget der ødelægger helhedsindtrykket af denne fine udgivelse.
 
Big Sick er en stille film uden dramatiske actionsekvenser, som tester surroundanlægget, men lydsporet bidrager alligevel positivt til stemningen i filmen i form af baggrundsstøj på standup klubben eller på hospitalet. Dialogen, som er det bærende element i filmen, fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet april 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser