Brawl in Cell Block 99 blu-ray anmeldelse

 
Brawl in Cell Block 99 blu-ray anmeldelse
 
Brawl in Cell Block 99 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Brawl in Cell Block 99 blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 13 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8. februar 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action, Thriller, film Noir
Biograf premiere: 6. oktober 2017
 
Instruktør: S. Craig Zahler
Manuskript: S. Craig Zahler
Producere: Nate Bolotin, Will Evans, Jack Heller
Fotograf: Benji Bakshi
Klip: Greg D'Auria
Musik: Jeff Herriott, S. Craig Zahler

Skuespiller:
Vince Vaughn som Bradley Thomas
Jennifer Carpenter som Lauren Thomas
Don Johnson som Warden Tuggs
Udo Kier som Placid Man
Marc Blucas som Gil
Dion Mucciacito som Eleazar

Beskrivelse: 
Den tidligere bokser Bradley og tidligere alkoholiker, spillet af Vince Vaughn, mister sit job som mekaniker, og da hans kone Lauren, spillet af Jennifer Carpenter, samtidigt bekender sit utroskab, går Bradley i første omgang amok. Han besinder sig dog og finder snart en løsning på at opnå det søde liv ved at bliver narkokurer for vennen Gil. Han og konen flytter til et stort flot hus, hun bliver gravid og alt tegner lyst for fremtiden, men på en opgave for en ny narkoleverandør ender Bradley i en umulig situation, hvor han træffer et moralsk valg, der både sætter han i spjældet i 7 år, men også gør ham alvorligt uvenner med narkobagmanden, der nu kræver at Bradley likviderer en anden fange, der sidder i den farligste fængselsafdeling: Cell Block 99.
 
Brawl in Cell Block 99 blu-ray anmeldelse
 
Brawl in Cell Block 99 er en dyster og barsk omgang af historien om den ensomme hævner. Vince Vaughn brillerer i rollen som Bradley, som trods hans effektive og elegante evner i nærkamp, der blandt andet omfatter rutinemæssig brækning af arme, er yderst velformuleret og eftertænksom, en sjov kontrast. Når det er sagt så er Brawl in Cell Block 99 absolut ikke en komedie. Den er fyldt med barske scener der er så udpenslede og grove at man husker dem længe efter filmen. En dansk instruktør der laver film af tilsvarende kaliber må være Nicolas Winding Refn, ellers kan der refereres til film, som Dirty Harry eller En mand ser rødt. Men selv om Brawl in Cell Block 99 ikke er en film for sarte sjæle, så er den helt klart anbefalelsesværdig og de mere end 2 timer nærmest flyver af sted. Man følger intenst vores antihelts jagt på retfærdighed og på at redde sine kære fra den skumle narkobagmand. Ud over Vince Vaughn er filmen primært besat med ukendte kræfter men der er dog et glædelige gensyn med Don Johnson, som den barske fængselsdirektør og Udo Kier som narkobagmandens højre hånd.
 
Brawl in Cell Block 99 blu-ray anmeldelse
 
Den visuelle stil i til Brawl in Cell Block 99 er lige så dyster som fortællingen selv og der er lagt et blåligt filter på det meste af filmen, som giver scenerne en afdæmpet farveskala der changerer mellem blå, grå og grønlige farver. Til gengæld står billedet skarpt og detaljeret, hvor skægstubbe og teksturer tydeligt fremstår. Sortniveau er ikke specielt dybt, men orienteringen i de indendørs mørkere scener er dog ganske god.
 
Brawl in Cell Block 99 kommer med et 5.1 DTS-HD MA lydspor, som er ganske effektivt og realistisk i forbindelse med skuddueller og andre kampscener. Smadring af lemmer og knogler er også i rigelig grad gengivet klart og tydeligt, således at man ikke glemmer lydene foreløbigt. Dialogen fremstår i alle scener højtopløst og centreret i lydbilledet..

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet april 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser