The Beguiled blu-ray anmeldelse

 
The Beguiled blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

The Beguiled blu-ray anmeldelse
 
Zone: Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 33 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC1.66:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 22. februar 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: 5. oktober 2017
 
Instruktør: Sofia Coppola
Manuskript: Sofia Coppola
Producere: bl.a. Roman Coppola, Sofia Coppola, Robert Ortiz
Fotograf: Philippe Le Sourd
Klip: Sarah Flack
Musik: Phoenix

Skuespiller:
Colin Farrell som Corporal McBurney
Nicole Kidman som Miss Martha
Kirsten Dunst som Edwina
Elle Fanning som Alicia

Beskrivelse: 
Fra den anerkendte manuskriptforfatter og instruktør Sofia Coppola kommer dette drama, der foregår på en afsidesliggende kostskole for piger i borgerkrigstidens Virginia. Da en såret nordstatssoldat, korporal McBurney, bliver fundet tæt på skolen, får rektoren, frøken Martha, ham bragt indenfor. Mens de unge kvinder passer og plejer hans sår, bliver huset fyldt med seksuel spænding og farlig rivalisering, da McBurney forfører flere af pigerne. Tabuer brydes, og handlingen tager en uventet drejning.
 
The Beguiled blu-ray anmeldelse
 
Francis Ford Coppolas datter er gået i sin faders fodspor og har begivet sig ud i instruktørrollen. Sofia Coppola står bag genindspilningen af dramaet The Beguiled der i de førende roller har folk som Colin Farrell, Nicole Kidman og Kirsten Dunst, så skuespillet burde bestemt være i orden. Filmen blev her i Danmark vist i et meget begrænset omfang i biograferne og uden danske tekster. Nu har dem der missede filmen i biograferne så chancen på streaming tjenester eller det fysiske media. Vi har kigget nærmere på udgivelsen.

Filmen foregår under den amerikanske borgerkrig, ca. 3 år inde, og vi befinder os i staten Virginia som på daværende tidspunkt hørte under Amerikas Konfødererede Stater eller sydstaterne om man vil, den nordligste sydstat så tæt på frontlinjen. Omdrejningspunktet for filmen er en afsidesliggende kostskole for piger. De elever som har haft mulighed for at rejse pga. krigen har gjort det, men enkelte elever har ikke noget hjem at vende hjem til, så frøken Martha driver fortsat skolen og med hjælp fra en lærer holder de to kvinder skolen kørende med fem elever.

Da en af pigerne en dag er ude at plukke svampe i den nærliggende skov finder hun en såret soldat fra Unionen Korporal McBurney. Han er blevet skudt i benet og har mistet en del blod, men hun får ham slæbt med hjem på kostskolen hvor der bliver en stor diskussion blandt pigerne om hvad de skal gøre med soldaten. Miss Martha vælger at lade ham blive, trods protester fra de andre piger, og hun begynder at pleje hans sår og lader ham blive indtil han er kommet til hægterne igen.

Både pigerne og kvinderne bliver meget betaget af den venlige McBurney, de begynder alle sammen at flirte med ham og han holder sig heller ikke just tilbage for deres tilnærmelser. Det udvikler sig selvfølgelig i en uheldig retning og før vi får set os om har historien udviklet sig til et spindelvæv af kærlighed, intriger, beskyldninger og trusler. Jeg skal nok lade være med at afslører her hvad der sker, men blot sige at slutningen næppe kommer som en stor overraskelse for nogen der har oplevet et kuld kvinder se sig sur på en mand.

Før jeg så The Beguiled havde jeg for mange måneder siden set traileren. Den var spækker med dramatisk musik og hektisk klippet så det lignede en hektisk thriller. Efter at have gennemset filmen sidder jeg tilbage med en oplevelse af at traileren prøvede at sælge mig en helt anden film. Den film jeg så var for det meste et drama og kun hen imod de sidste fem minutter af filmen vente stemningen til noget der lignede en thriller. Jeg må derfor indrømme at jeg var noget skuffet efter at have set filmen, om jeg ville være blevet lige så skuffet hvis jeg ikke havde set traileren skal jeg ikke kunne sige men The Beguiled endte for mig med at være et virkelig tamt drama om nogle kåde piger der gerne vil forkæles af Colin Farrell. Intet mere intet mindre jeg kan ikke se hvad der skulle have gjort denne film så populær i udlandet.
 
The Beguiled blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.66:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlig barberinger. De mange panoramabilleder som pryder filmen ligner for det meste noget der kunne være autentisk. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet og der er gjort rigtig meget ud af at matche farvestilen man ser fra andre film omhandlende den amerikanske borgerkrig. Der er grain i billedet, men ikke noget nævneværdigt og heller ikke EE eller DNR. Kameraet er holdes i en dejlig rolig stil og man slipper for de meget populære rystende billeder som ligner noget taget fra håndholdte kamera. Man skal dog være opmærksom på at man pga. 1.66:1 noget uvant vil have sorte bjælker i begge sider og ikke i top og bund som eller er mere normalt.
 
The Beguiled kommer med et engelsk DTS-HD Master. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er et af de vigtigste elementer i filmen går rent igennem. En fornuftig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege, men da filmens primære lyd består af tale er det en meget underlæggende lydside som giver plads til talen. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden ved et højt lydniveau.
 
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet marts 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser