The Dark Tower blu-ray anmeldelse

 
The Dark Tower blu-ray anmeldelse
 
The Dark Tower blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The Dark Tower blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 18. januar 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action, fantasy
Biograf premiere: 17. august 2017
 
Instruktør: Nikolaj Arcel
Manuskript: Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen, Nikolaj Arcel, Stephen King
Producere: G. Mac Brown, Cheryl Eatock, Akiva Goldsman
Fotograf: Rasmus Videbæk
Klip: Alan Edward Bell, Dan Zimmerman
Musik: Junkie XL

Skuespiller:
Matthew McConaughey som Walter
Idris Elba som Roland
Tom Taylor som Jake
Dennis Haysbert som Steven
Ben Gavin som Soldier
Claudia Kim som Arra

Beskrivelse: 
Jake er en 12 årig dreng, som har voldsomme og livagtige mareridt om en dommedagsverden, hvor en mand klædt i sort bruger børns energi til at smadre et højt sort tårn, som er et værn mod ondskab, mens en mørk revolvermand forsøger at bekæmpe ham. Hans mareridt gør ham til en træt enspænder, der tegner dystre tegninger og han ender tit i slagsmål i skolen. Hans mor og stedfar har tidligere uden større effekt sendt ham til psykolog og vil nu sende ham på behandlingshjem for børn med særlige behov. Da han skal afhentes af de ansatte fra behandlingshjemmet, opdager han, at dem der skal afhente ham indgår i hans mareridt. Han stikker derfor af og finder frem til et hus han også genkender fra hans mareridt. Her finder han en portal, der fører han til en parallel verden. Han teamer her op med den mørke revolvermand spillet af Idris Elba for at redde det sorte tårn. Snart finder Jake ud af at han selv er den eneste der har evnerne til at smadre tårnet, og derfor skal han passe på at han ikke at falder i kløerne på den onde Walter, spillet af Matthew McConaughey.
 
The Dark Tower blu-ray anmeldelse
 
Ved premieren fik The Dark Tower mange hug af de amerikanske anmeldere og af fans af Stephen Kings bøger, som filmen er baseret på. Jeg må dog konstatere at The Dark Tower er langt bedre end sit rygte, for det er en effektiv action og fantasy film, med flotte og overbevisende effekter og er helt klart seværdig. Uden at have læst bøgerne kan jeg dog godt forstå kritikken, der går på, at det en alt for kort og kompakt film på 1½ timer, der er blevet ud af Stephen Kings 7 bøger, men til gengæld synes jeg ikke man keder sig et øjeblik.¨Historieopbygningen er god og den hænger godt sammen og selvom historien måske er lidt forudsigelig, er der mange gode spændingsmomenter undervejs. Castingen er også god, og skuespillerne gør det godt i deres roller, selvom dialogen og karakteropbygningen er lidt sparsom. Nikolaj Arcel arbejder i øvrigt også på en The Dark Tower serie, hvor handlingen ligger forud for filmen, og her skulle der så være mulighed for at få flere detaljer fra Stephen Kings bøger med.
 
The Dark Tower blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden er meget flot både i nutidsverdenen og den parallelle verden med et højt detaljeniveau og fuld knald på farverne. Billedet står skarpt og kontrastfuldt, og et højt sortniveau giver god dybde i nattescenerne. De fede slow motion sekvenser med revolvermanden er også værd at fremhæve. Det er Rasmus Videbæk der har været fotograf og han har også været med en række andre Nikolaj Arcel film.
 
The Dark Tower kommer med et flot 5.1 DTS-HD MA lydspor, som er yderst medrivende og præcist i filmens mange actionscener. Der er god gang i dybde bassen ved de mange scener med eksplosioner eller jordskælv, og gode retningspanoreringer i alle surround højttalerne. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
I ekstramaterialet finder man bl.a. en række slettede scener, som ikke er særligt spændende og derfor ikke føles som noget der burde have været inkluderet. Derudover finder man interessante interviews med bl.a. Nikolaj Arcel samt Stephen King.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet marts 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser