Brimstone blu-ray anmeldelse

 
Brimstone blu-ray anmeldelse
 
Brimstone blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Brimstone blu-ray anmeldelse
 
Zone: Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 23 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 14. december 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Western, Thriller, gys
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: Martin Koolhoven
Manuskript: Martin Koolhoven
Producere: Jean-Baptiste Babin, Poto Balbontin, Violaine Barbaroux
Fotograf: Rogier Stoffers
Klip: Job ter Burg
Musik: Junkie XL

Skuespiller:
Dakota Fanning som Liz
Guy Pearce som prædikanten ’The Reverend'
Paul Anderson som Frank
Kit Harington som Samuel
Carice van Houten som Anna
Emilia Jones som Joanna

Beskrivelse: 
Brimstone er en episk thriller der udspiller sig i det øde vestlige Amerika slutningen af 1800-tallet. Den unge Liz, spillet af Dakota Fanning, erhverver sig som en slags jordemoder i en lille by og lever godt med hendes lille familie, men deres liv forandrer sig drastisk, da en streng prædikant kommer til byen. Det varer ikke længe inden prædikanten, spillet af Guy Pearce, får vendt stemningen i byen imod hende og hun må flygte anklaget for barnemord og hekseri. Men prædikanten følger efter hende og gennem filmens yderligere tre kapitler optrævles deres fælles forhistorie indtil vi når det uundgåelige og endelige opgør mellem dem.
 
Brimstone blu-ray anmeldelse
 
Brimstone er første gang siden the Revenant, hvor jeg har set en western der reelt var spændende, med dens blanding af gys og thriller. Det virker som en god ide at historien fortælles baglæns i de fire kapitler, da man bliver nysgerrig efter at få opklaret baggrunden for prædikantens vanvittige forfølgelse af Liz. Det bidrager også til uhyggen at man kommer i tvivl om prædikanten i virkeligheden er en manifestation af djævelen selv, eller blot utroligt ondskabsfuld og sadistisk. Hovedrollerne spilles fortrinligt af Dakota Fanning og Guy Pearce, mens i birollerne er der også gode gensyn med Kit Harington og Carice van Houten, som begge kendes fra Game of Thrones serien. Brimstone er en meget lang film med sine næsten to en halv times spilletid, men med kapitelinddelingen kan den måske med fordel deles op over to aftener. Jeg synes dog spændingens niveauet holder hele vejen både grundet mystikken, men måske især grundet den bagvendte historie fortælling, som holder interessen fanget lige til det sidste.
 
Brimstone blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden af Brimstone er lige så mørk og dyster som fortællingen selv. Der er ikke meget håb at finde i den grå og mudrede verden vi befinder os i. Til gengæld står billedet skarpt og kontrastfuldt, og et højt sortniveau giver god dybde i både indendørs og udendørs nattescener. Tidstypiske bymiljøer og beklædning virker gennemførte og troværdige.
 
Brimstone kommer med et 5.1 DTS-HD MA lydspor, som er ganske effektfuldt især i en scene med et voldsomt tordenvejr eller når prædikanten forkynder sit budskab med Guy Pearce’s mørke og dystre stemme. Også det dramatiske soundtrack, som Junkie XL (Man of Steel, Deadpool, Mad Max) står bag, bidrager til at spændingskurven stiger på de rette steder. Dialogen er dog lydsidens bærende element og den fremstår klart alle steder højtopløst og centreret i lydbilledet.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet januar 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser