Spiderman Homecoming blu-ray anmeldelse

 
Spiderman Homecoming blu-ray anmeldelse
 
Spiderman Homecoming blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Spiderman Homecoming blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 13 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 23. november 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Animation, Komedie, Sci-fi
Biograf premiere: 6. juli 2017
 
Instruktør: Jon Watts
Manuskript: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
Producere: Victoria Alonso, Avi Arad, Mitchell Bell
Fotograf: Salvatore Totino
Klip: Debbie Berman, Dan Lebental
Musik: Michael Giacchino

Skuespiller:
Tom Holland som Peter Parker/Spider-Man
Michael Keaton som Adrian Toomes/Vulture
Robert Downey Jr. som Tony Stark/Iron Man
Marisa Tomei som May Parker
Jon Favreau som Happy Hogan
Zendaya som Michelle
Jacob Batalon som Ned

Beskrivelse: 
Vi så første gang Tom Holland, som Spiderman i Captain America: Civil War, og denne episode er også udgangspunktet for den nye Spider-man med undertitlen Homecoming, hvor Peter Parker er desperat for at komme i aktion som sit nye alterego Spiderman iført sit spritnye højteknologiske Spiderman dragt, han har fået af Tony Stark/Ironman. Han mener selv han er kommet i lære som superhelt hos Tony Stark, men da han må vente forgæves på et opkald fra Tony Stark, må han selv ud og jagte opgaverne og han kommer på sporet af en bande der fremstiller og sælger våben lavet af resterne fra rumvæsnernes angreb på New York og med dertilhørende særligt farlige egenskaber. Da han forsøger at fange forbryderne selv ender han naturligvis i en række farlige situationer, der delvist er selvforskyldte, grundet hans manglende erfaring som superhelt og det varer ikke længe før han er ude hvor han ikke kan bunde bogstaveligt talt.
 
Spiderman Homecoming blu-ray anmeldelse
 
I Spider-man Homecoming er Peter Parker endeligt kommet i det rette selskab, for da det nu er Marvel og ikke Fox der står bag udgivelsen, ja så er mulighed for at lege de andre superhelte og skurke fra Marvel universet, som f.eks. Ironman, Captain America, Hulk m.fl. Spiderman Homecoming er en herlig blanding af superhelte film og teenagefilm, med nørderi på drengeværelset, forelskelse og det første møde med svigerfamilien. Selvom jeg synes at især den første omgang Spiderman med Tobey Maguire i rollen og tildels den anden omgang med Andrew Garfield, som Spiderman har været rimeligt vellykkede, så er denne film helt sin egen, med masser at god humor, fantastiske actionsekvenser og mindst besøg fra Marvel universet. Det er også befriende at man undlader at starte helt forfra med at fortælle hvordan Peter Parker blev bidt af edderkoppen osv. men springer direkte ud i en ny historie fra Spidermans universet med nye skurke og allierede.

Spiderman Homecoming er en herlig blanding af superhelte film og teenagefilm, og selv om det bestemt ikke er første gang vi støder på Peter Parker / Spiderman, så er denne film helt sin egen, med masser at god humor, fantastiske actionsekvenser og mindst besøg af de andre velkendte figurer fra Marvel universet.
 
Spiderman Homecoming blu-ray anmeldelse
 
Spiderman Homecoming indeholder imponerende detaljerede og farvemættede billeder i høj opløsning, der ikke levner noget tilbage at ønske i forhold til teksturer i for eksempel Spidermans flotte dragt eller i Vultures imponerende mekaniske vinger. Sortniveauet er imponerende og giver god dybde i både indendørs og udendørs nattescener.
 
Spider-Man: Homecoming kommer med et 5.1 DTS-HD MA lydspor, som er yderst effektfuldt og præcist i filmens mange actionscener og med fede lydeffekter fra rumvæsnernes våben eller fra Spidermans højteknologiske dragt. Der er gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, mens der gives fuld gas på subwooferen i de dramatiske actionscener, eller når musikken pumper til teenagefesten. En mindre anke er at mange scener foregår i lagerhaller eller værksteder, hvilket naturligt nok giver en vis efterklangstid, men det bliver lidt trættende i længden. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet december 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser