Biler 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Biler 3 blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 42 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 7. december 2017
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Familie, Eventyr
Biografpremiere: 31. august 2017

Instruktør: Brian Fee
Manuskript: Brian Fee, Ben Queen, Eyal Podell, Jonathon E. Stewart
Producer: John Lasseter, Kevin Reher, Andrea Warren
Fotograf: Jeremy Lasky, Michael Sparber, Kim White
Klip: Jason Hudak
Musik: Randy Newman
 
Skuespiller som ligger stemme til original udgaven:
Owen Wilson som Lightning McQueen
Cristela Alonzo som Cruz Ramirez
Armie Hammer som Jackson Storm
Chris Cooper som Smokey
Nathan Fillion som Sterling
 
Beskrivelse:
Overrasket af en ny generation lynhurtige racere med den arrogante Jackson Storm i front, finder den legendariske Lynet McQueen sig snart overhalet og ude af den sport, han elsker. For at komme tilbage på rette spor, har han brug for hjælp fra den unge træner Cruz Ramirez, inspiration fra legenden Den Fantastiske Hudson Hornet og at skæbnen tager en uventet drejning. En højoktan-fuldtræffer, tanket med uforglemmelige karakterer og spektakulær animation!
 
Biler 3 blu-ray anmeldelse
 
Den originale Biler udkom tilbage i 2006 snart 11 år siden. Den affødte efterfølgere, en kopi bare med flyvemaskiner og et hav af merchandise så pengemaskinen har virkelig rullet derud. Her 11 år senere blev en tredje film i serien annonceret og det med noget blandet følelser fra min side da 2’eren ikke just var en fornyelse og med flymaskiner kopierne i mente kunne det være ildevarslende. Lige tidsnok til at komme under juletræer er Biler 3 blevet udgivet og vi har taget et nærmere kig på udgivelsen.

Lynet McQueen har efterhånden mange løb og pokaler i bagagen. Han er en senior i faget og mange af hans gamle konkurrenter er for længst pensioneret, men han kører videre. En dag bliver han dog løbet over ende lige inden målstregen af debutanten Jackson Storm. Storm er en ny form for racerbil der træner med de nyeste teknikker og teknologier og som sæsonen skrider frem bliver flere og flere af Lynets konkurrenter erstattet af biler magen til Storm. Det går hverken værre eller bedre end at Lynet en dag får presset sig selv så meget at han kører galt og næsten får totalskadet sig selv. Lynet går helt ned med flaget og lukker sig inde i Hudson Hornets gamle garage hvor han graver sig ned med sine minder.

Han kravler dog op af sit hul sit hul og begynder sin genoptræning. Hans sponsor Rustvæk er i mellemtiden blevet købt af en rigmand som stiller alle de nyeste remedier til rådighed for Lynet samt en personlig træner ved navn Cruz Ramirez. Efter lidt startvanskeligheder eller rettere sagt samarbejdsvanskeligheder primært fra Lynets side, finder de to hinanden og Lynets genoptræninger kan for alvor gå i gang. Det bliver en tur tilbage til rødderne og bliver en tur lige så gavnlig for Lynet som for Cruz der i al hemmelighed selv altid har drømt om at køre professionelle racerløb, men fordi hun er en pige har hun ikke fået muligheden.

Der bliver vendt op og ned på det hele og træningen ender med at være lige så meget for Cruz som for Lynet. Hvad filmen ender med her skal jeg ikke afsløre, men jeg synes Biler 3 på fin vis formår at genfinde gnisten og give faklen videre. Historien er ikke noget man ikke har set før, men det er nostalgi og herligt fortalt. Som voksen kan man lægge en masse psykologi i historien, men jeg vælge at se denne slags film med børneøjne og vælger ikke at lægge for meget i de ufortalte ting. Biler 3 er bestemt en film fans vil nyde og hvis det er den sidste film i rækken bliver kan den også sagtens afsluttes her da den bliver lukket på fornuftig vis.
 
 Biler 3 blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og overdimensioneret som man forventer det med tegne- og animationsfilm. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også utrolig god, hvor alene den store mængde af detaljer på de forskellige biler ikke kan undgå at imponere. Man føler virkelig at der er blevet kælet for detaljerne, og filmens visuelle formåen er som man forventer det fra Pixar.
 
Filmen kommer med både et engelsk DTS-HD Master 7.1 samt blandet andet et dansk Dolby Digital 5.1 lydspor. Jeg valgte at se filmen med både dansk og engelsk lydspor, hvor det engelske klart er at foretrække for voksne, selvom det danske lydspor absolut ikke er dårligt. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system og der er virkelig kælet for øregangene hvad angår effekter, musik og snak. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag og subwooferen får også lov til at fortælle at den lever. Det er i det hele taget en rigtig god lydside som er på denne udgivelse. I vant stil formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Det er i det hele taget en rigtig effektiv lydside som supplerer den visuelle stil rigtig godt.
 

Anmeldelse skrevet december 2017.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser