Legion sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Legion sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Legion sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid: 6 timer og 48 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 16. novmeber 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2 x Blu-ray
 
Genre: Sci fi, psykologisk thriller
 
Skuespiller:
Dan Stevens som David Haller
Rachel Keller som Syd Barrett
Amber Midthunder som Kerry Loudermilk
Aubrey Plaza som Lenny Busker
Bill Irwin som Cary Loudermilk
Jeremie Harris som Ptonomy Wallace
Jean Smart som Dr. Melanie Bird
 
Beskrivelse: 
Hovedpersonen i Legion, David Haller, har siden hans barndom været inde og ude af lukkede afdelinger under behandling for blandt andet skizofreni. Han er igen indlagt og lullet godt ind i hans daglige rutiner og dopet af medicin, men da en ny og smuk patient, Syd, dukker op, tiltrækkes de af hinanden. De indleder et forhold og inden længe konfronteres David med en anden virkelighed, hvor de stemmer han hører inden i hovedet og de syner han ser, muligvis er virkelige. Ved et tilfælde undslipper han hospitalet, men fanges snart igen af folk fra regeringen og de indleder et forhør af David, hvor det gøres klart at man anser ham for at være den hidtil stærkeste mutant med særlige psykologiske kræfter. Gennem forhøret tvinges David til at genopleve diverse episoder fra sit liv, der bekræfter dette og det varer ikke længe før hans skjulte kræfter kommer op til overfladen. En hemmelig modstands gruppe kommer David til undsætning og hjælper han med at undslippe under heftig beskydning. Nu skal David for alvor til at finde ud af hvad der er virkelighed og hvordan han kan bruge sine nyfundne kræfter.
 
Legion sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Legion er første sæson af en serie i 8 dele leveret af FX Production / Marvel Television og er ligesom X-men baseret på en Marvel tegneserie. Men selv om der skulle være en forbindelse til X-men universet, så er den svær at få øje på. Selve det indledende afsnit er rimeligt spændende, men derefter bliver det om muligt mere og mere mystisk. Der springes mellem fortid og nutid, figurer skifter midlertidigt krop, handlinger udspilles i en slags mental virtual reality og onde ånder fra Davids psyke manifesterer sig som virkelige væsener, der også kan interagere med de andre i modstandsgruppen. Rimeligt forvirrende. Dernæst er de fleste actionscener efter min mening sjusket udført, da David og de andre mutanter bare vifter med hånden, hvorefter regeringstropperne ligger splittet i atomer eller stablet i en menneskelig pyramide. Den virkelig kamp foregår på det mentale plan, men det virker meget abstrakt og fortænkt efter min mening. Karaktererne, som udgør modstandsgruppen og skurke er egentligt rimeligt interessante og der fortælles også en del fra deres fortid. Rollerne udfyldes fint af ukendte og semikendte skuespillere, som Bill Irwin og Jean Smart, mens seriens look er et rodet miks af nutid/fremtid og cool 70’er beklædning.

Legion formår trods en god indledning og interessante karakterer ikke at ændre på et meget rodet og forvirrende helhedsindtryk, hvor det kan være svært at finde ud i hvis hjerne og dermed virkelighed historien udspiller sig. Hvis man er klar på mentale udfordringer og overraskelser kan Legion dog stadig være interessant for nogle, men hvis man generelt er til mutanter og superhelte skal man nok søge andetsteds hen.
 
Legion sæson 1 blu-ray anmeldelse

Legion indeholder ind imellem flot komponerede scener, hvor kameraet sættes på super slow og ting flyver stille rundt i rummet. Det generelle udtryk er dog at det ligner noget fra en dårlig 70’er serie med overbelyste scener og corny scenografier fra besøg i hovedpersonernes hjerner.
 
Lydsporet leveres i DTS HD MA 5.1 og står skarpt med tydelig og centreret dialog. Soundtracket indeholder også af masser af gode originale tracks lavet til serien samt klassikere fra 70’erne
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet november 2017.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser