Wonder Woman UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Wonder Woman UHD 4K blu-ray anmeldelse

Wonder Woman UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Wonder Woman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 21 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. oktober 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Action, eventyr
Biograf premiere: 1. juni 2017.

Instruktør: Patty Jenkins
Manuskript: : bl.a. Allan Heinberg & Zack Snyder
Producere: bl.a. Jon Berg & Wesley Coller
Fotograf: Matthew Jensen
Klip: Martin Walsh
Musik: Rupert Gregson-Williams
 
Skuespiller:
Gal Gadot som Diana
Chris Pine som Steve
Robin Wright som Antiope
Connie Nielsen som Hippolyta

Beskrivelse: 
Marvel har siden starten på deres filmiske univers med (Ir-on man?) haft den største succes med superheltefortællinger, med mindre man tæller Christopher Nolans fantastiske Batman-trilogi med i den genre - Udover disse tre genialiteter har DC Comics haltet lidt bagefter i forhold til at lave konkurrence til Stan Lee og co. Det blev ændret, da både Man of Steel og Batman vs. Superman: Dawn of Justice kom på markedet - dog begge film, som ikke fik den bedste medfart på kritikfronten. Nu er deres tredje film på hjemmefilmsmarkedet, og jeg har kigget nærmere på den famøse Wonder Woman, som heldigvis overrasker meget positivt.
 
Wonder Woman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen handler om den unge Diana (Gal Gadot), som vokser op isoleret på en ø blandt andre amazon-kvinder, hvor hun bliver trænet til en dag at forsvare dem mod krigsguden Ares. En dag kommer en nødlandet amerikansk pilot ind til deres ø og sætter for alvor deres isolerede liv i perspektiv i forhold til 2. verdenskrig, som raserer i civilisationen. Sammen drager de ud for at stoppe krigen og samtidig finde ud af mere omkring Dianas herkomst og skæbne.
 
Det har nu i flere år været meget populært at have stærke, kvindelige hovedroller og Wonder Woman er bestemt ingen undtagelse. Selvom hun er utrolig smuk og feminin, så har skaberne af filmen ikke været bange for at kaste hende direkte ind i slagmarken og vise hendes værd. Hun er en overraskende interessant karakter, som får en skarp dualitet af skønhed og magt - og så er hendes ‘isolerede’ forståelse for verden efter at have boet på en ø kun med kvinder utroligt charmerende. Hun går godt i spænd med Chris Pine, som spiller den amerikanske soldat - der er solid kemi hele vejen.

Desuden er filmen ret godt castet, da man som i så mange andre krigsrelaterede film får den famøse krigsgruppe bestående af en række specielle individer. Her får vi tilføjet både en forførende italiener, en skør irer og ikke mindst en indianer - det giver en solid dynamik i gruppen og bidrager desuden med en god portion humor og skarpe replikker. Filmen tager sig heldigvis god tid til at lære karaktererne at kende, og instruktøren har haft succes af først at fortælle isoleret om hovedpersonen og efterfølgende introducere hende til resten af verden. Det giver netop denne sammenstødstilstand, hvor man får det bedste fra begge verdener.

Den går dog i ‘fælden’, som også var gældende ved Man of Steel og BVS - det hele skal afsluttes i et voldsomt CGI-kaos. Jeg hører til den beskedne gruppe, som rent faktisk synes, at det ikke gør noget - disse film får ofte høvl for, at slagsmålene betyder, at man smadrer højhuse, bygninger og veje, men det er på sin vis også nødvendigt, når man taler om helte og superhelte med disse enorme kræfter. Derfor gør det mig intet, at finalen i filmen skal afsluttes med højeksplosive dueller og eksplosioner. Det giver en film dynamik i forhold til, at første halvdel af filmen sørger for at kridte banen op til finalen.

Samlet set er Wonder Woman et forfriskende pletskud i DC Comics’ nye franchise-satsning og giver håb om, at den kommende Justice League kan gøre kunsten efter.
 
Wonder Woman UHD 4K blu-ray anmeldelse

4K-udgaven er absolut et must på denne film, da man ikke blot får et skarpere fokus på den smukke billedside, men faktisk også får CGI-effekterne til at fremstå mere tydelige og realistiske. Den kvindelige instruktør Patty Jenkins sørger dog for, at der faktisk er en fin balance i det hele - det er som om, at de voldsomme CGI-effekter faktisk er noget mere kontrollerede end tidligere set i DC-franchisen.
 
Lydmæssigt er filmen helt igennem imponerende og formår med nogle velskrevne komponeringer og stærke, ikoniske lyde at skabe den eventyrlige del omkring Wonder Woman. Der er dyb bas til de voldsomme CGI-kampe, mens man mere lavmælt nyder godt af en krystalklar diskant til dialogerne og ikke mindst en masse solid baggrundsmusik nøje afstemt til handlingens intensitet. Samlet set en lydside i topklasse.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser