Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge blu-ray anmeldelse

 
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge blu-ray anmeldelse
Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 5 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 5. oktober 2017
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ra

Genre: Action, Eventyr
Biografpremiere: 24. maj 2017

Instruktør: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Manuskript: Jeff Nathanson, Terry Rossio
Producer: bl.a. Jerry Bruckheimer, Chad Oman, Melissa Reid
Fotograf: Paul Cameron
Klip: Roger Barton, Leigh Folsom Boyd
Musik: Geoff Zanelli
 
Skuespiller:
Johnny Depp som Captain Jack Sparrow
Javier Bardem som Captain Salazar
Geoffrey Rush som Captain Hector Barbossa
Kaya Scodelario som Carina Smyth
Kevin McNally som Gibbs
 
Beskrivelse:
Sæt sejl med Kaptajn Jack Sparrow (Johnny Depp) og tag med på det sidste eventyr i Disney og producenten Jerry Bruckheimers spændende Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Kaptajn Salazar (Javier Bardem) og spøgelsespiraterne flygter fra Djævlens Triangel med det formål at udslette alle pirater til søs - særligt Jack. Det eneste der kan redde Jack fra den visse død er Poseidons Trefork. Det er en fortælling fyldt med humor, spænding og fantastiske special effects!
 
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge blu-ray anmeldelse
 
Sidste film jeg anmeldte var The Fate of the Furious, ottende film i rækken, som tilhøre en franchise som har kørt i mere end 16 år og som man kan sætte et spørgsmålstegn ved burde fortsætte. Denne gang er det blevet til endnu en franchise film nemlig den nyeste i Pirates of the Caribbean sagaen som er på dets 13 år. I denne periode er Jack Sparrow blevet en endnu større drukkenbolt og ligeledes endnu mere skør. Selv om det kun er blevet til 5 film i de 13 år og ikke 8 er der vist ingen tvivl om at løbet er ved at være kørt for Hr. Sparrow og humoren er for plat. Det er dog blevet meldt ud at denne film vil blive den sidste i sagaen, men det er jo Disney så hvis der er mange penge i skidtet spår jeg gerne der kommer endnu en film. Denne femte film i rækken har fået den danske titel Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, hvorfor det internationale navn Dead Men Tell No Tales ikke måtte bruges i Danmark har været omdiskuteret, men der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved at den er federe.

I denne femte, og indtil videre, sidste film i skildringen om vores kære kaptajn Jack Sparrow er selvsamme sunket ned på bunden af romflasken. Han står uden et skib og med et mandskab der ikke just er glade for omstændighederne, så i et svagt øjeblik pantsætter han sit kære kompas for en flaske rom. Det skulle han selvfølgelig aldrig have gjort for med denne gerning frigiver han en ondskab fra sin fortid som han troede han var sluppet af med. Kaptajn Salazar den berømte spanske piratjæger som Sparrow fordømte til Djævlens Triangel er nu fri til at fortsætte sit mål med at udslette alle pirater til søs og er selvfølgelig særligt på udkig efter manden der fordømte ham og hans besætning til den evige død.

Sparrow ønsker ikke at ende i kløerne på Salazar og det eneste der kan redde ham fra denne skæbne er Poseidons sagnomspundne trefork. Han er dog så heldig at støde på en kvindelig astrolog der på jagt efter selvsamme trefork og sammen sætter de sig for at finde treforken. De har dog hver deres ideer om hvad de ønsker at bruge treforken til, men det er et problem der ikke er nødvendigt at løse før den er fundet. Jagten går ind og filmens videre forløb udspiller sig som man forventer det.

Da det er blevet meldt ud at dette skulle være den sidste film i sagaen er der en hel masse løse ender som Disney har ønsket at få afsluttet på fornuftig vis i denne film. Det har dog den konsekvens for filmens handling at det bliver en noget rodet affære og vi springer frem og tilbage mellem karaktererne og i tid og sted. Historien om kæresteparret Turner og Swann skal reddes på fornuftig vis efter Turner blev forvist til en evighed på den flyvende hollænder. Kaptajn Barbossa har mere på hjertet end de forrige film har ladet sig fortælle så lidt mere om ham skal vi også vide. Vi får et kig tilbage i tiden og et indblik i hvordan Jack blev til kaptajn Sparrow, alt sammen ved hjælp af de CGI effekter som er blevet så populært på det seneste for at skabe ungdom hos ældre skuespillere. Sådan kunne jeg blive ved, men pointen med de mange plotlinjer er vist blevet etableret.

Heldigvis er Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge den korteste, af de indtil videre 5 film, med en spilletid på lige omkring de 2 timer. Misforstå mig nu ikke, på trods af den noget rodet affære med historien var jeg egentlig udmærket underholdt, men er glad for at filmen ikke var længere for det kunne den simpelthen ikke have håndteret. Den er hæsblæsende fra start til slut, så hvis man ikke tænker for meget over tingene, men blot lader sig rive med keder man sig ikke. Begynder man at tænke for meget over filmen kan man sagtens pille den fra hinanden, men det kan man også med de andre film så det er ikke unikt for denne. Jeg håber dog personligt at Disney lader dette blive den sidste film om Kaptajn Jack Sparrow for der kan vist ikke koges mere fornuftigt suppe på hans gamle knogler.
 
 Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fint behandlet på denne bluray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme, til tider en anelse fremhævede, men det er med til at give filmen et flot look og står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også utrolig god hvor skægstubbe, ar og andre skrammer tydeligt kan ses hvor det kun er de førnævnte computer generede effekter der til tider falder lidt til jorden. Der er ikke så meget at komme efter på den visuelle del af filmen, den er som man forventer det for en udgivelse fra Disneys side og den ligner de tidligere film i sagaen, så den visuelle stil er der helt fint styr på.
 
Der er ikke den store tvivl om, at det er en action og eventyrfilm, vi her har med at gøre. Det medfølgende DTS-HD Master Audio 7.1 lydspor er forholdsvis aggressivt og effektivt. Alle kanaler er med det samme i brug på denne udgivelse både for og bag. Subwooferen er også aktiv i de scener der kræver det og i det hele taget er kanal overgangene fornuftige. Der er som tidligere omtalt utrolig meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Talen kommer primært fra fronten og effekterne fra de øvrige kanaler hvor der på intet tidspunkt høres forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke.
 

Anmeldelse skrevet oktober 2017.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser