Guardians of the Galaxy Vol. 2 blu-ray anmeldelse

 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Guardians of the Galaxy Vol. 2 blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 16 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 7. september 2017
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Sci-fi, komedie
Biografpremiere: 27. april 2017

Instruktør: James Gunn
Manuskript: James Gunn, Dan Abnett
Producer: Victoria Alonso, Louis D'Esposito, Kevin Feige
Fotograf: Henry Braham
Klip: Fred Raskin, Craig Wood
Musik: Tyler Bates
 
Skuespiller:
Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord
Zoe Saldana som Gamora
Dave Bautista som Drax
Vin Diesel som Baby Groot (Stemme)
Bradley Cooper som Rocket (Stemme)
Michael Rooker som Yondu
 
Beskrivelse:
Med Guardians of the Galaxy vol. 2 skal vi endnu engang på rumeventyr med Peter Quill, Gamora, Rocket og de andre skæve typer. De er blevet hyret af lederen af det Sovereignske folk til at beskytte deres værdifulde batterier til gengæld for at få udleveret Nebula, Gamoras søster. Missionen lykkes indtil det opdages at Rocket har stjålet nogle af batterierne selv og de er nu selv på flugt. Samtidigt lurer en ny fjende i kulissen og truer hele galaksen med total ødelæggelse, mens Peter Quill kommer tættere på sandheden om hvem hans far er.
 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 blu-ray anmeldelse
 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 er mere af samme skuffe som den første film. Rumeventyr og kampscener i psykedeliske miljøer til tonerne af 70’er mix-tapes. Men hvor den første film havde nyskabende charme, god humor og sjove replikker, samt musik man også havde lyst til at høre efter filmen, så virker formlen i denne omgang allerede slidt. Nuvel der er ikke en finger at sætte på hverken special effects eller lydsporet, som sidder lige i skabet, men med en spillelængde på mere end 2 timer føles filmen alt for langtrukken og forudsigelig. Det er ellers stadig de samme gode skuespils kræfter, der ligger stemme eller krop til figurerne, samt adskillige cameos fra David Hasselhoff, Sylvester Stallone og PacMan, men manuskriptforfatterne har denne gang kørt for meget på autopilot.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 er trods de spektakulære effekter på billed- og lydsiden lidt af en skuffelse i forhold til den første film. Karakterernes charme er denne gang ikke nok til at redde en tyndbenet og langtrukken historie.
 
 Guardians of the Galaxy Vol. 2 blu-ray anmeldelse

Guardians of the Galaxy Vol. 2 er filmet og efterredigeret digitalt, hvilket giver imponerende detaljerede og farvemættede billeder i høj opløsning, der ikke levner noget at ønske i forhold til teksturer i for eksempel Drax’s hud eller Rockets pels. Sortniveauet er imponerende og giver dybde i både indendørs scener og når universet uendelighed skal understreges. De forrygende scener hvor det hele sprænger i luften er også en farveeksplosion uden ende, men samtidigt formår man at holde fokus, så det er klart hvad der foregår.
 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som er yderst effektfuldt og præcist i filmens mange actionscener. Der er gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, blandt andet ved Yondu’s flyvende pil eller de andre ting der flyver gennem luften, mens der gives fuld skrald på subwooferen når der er ting der eksploderer, og det er der tit. Musikken og dialogen fremstår alle steder perfekt integreret, højtopløst og tydeligt.

Anmeldelse skrevet september 2017.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser