The great wall blu-ray anmeldelse

 
The great wall blu-ray anmeldelse
 
The great wall blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The great wall blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 43 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 29. juni 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: 16. februar 2017
 
Instruktør: Yimou Zhang
Manuskript: Carlo Bernard, Doug Miro
Producere: Alex Gartner, Eric Hedayat, Alex Hedlund
Fotograf: Stuart Dryburgh, Xiaoding Zhao
Klip: Mary Jo Markey, Craig Wood
Musik: Ramin Djawadi

Skuespiller:
Matt Damon som William
Tian Jing som Commander Lin Mae
Willem Dafoe som Ballard
Andy Lau som Strategist Wang
Pedro Pascal som Tovar
Hanyu Zhang som General Shao

Beskrivelse: 
I The Great Wall er William, spillet af Matt Damoin, og Tovar, spillet af Pedro Pascal, to lejesoldater på jagt efter the forjættede sortkrudt, som vil være et revolutionerende våben at bringe hjem til Europa i det 11. århundrede. Vi finder dem i Kina, hvor deres gruppe angribes af mystiske usynlige væsner og lokale banditter, som nedlægger deres mænd en for en. Trængt op i en krog tages Willian og Tovar til fange af en enhed af den kinesiske hær, som bevogter den kinesiske mur mod en fjende bestående af horder af monstre. Snart inddrages William og Tovar i kampen mod den overlegne fjende, da det bliver tydeligt at kinesisk kampkunst ikke er nok til at dem tilbage.
 
The great wall blu-ray anmeldelse
 
The Great Wall er en overdreven kinesisk eventyrfilm, der vil for meget på én gang. Instruktøren fra Hero og House of flying daggers har beholdt de flotte stemningsmættede kampscener koordineret i smukke farver, som var hans kendetegn i disse film, men her er det hele spiced gevaldigt op med horder af grønne monstre, der kommunikerer intelligent med hinanden, to europæiske lejesoldater på jagt efter sortkrudt, heraf en som er overdrevet god med bue og pil, en kvindelig kinesisk general og så videre. Det bliver naturligvis noget forudsigeligt rod, og karakteropbygningen er tynd som pap og dialogen ligeså. Dog er action sekvenserne flotte og veludførte og handlingen rimeligt underholdende i de 103 minutter filmen varer.

The Great Wall kan anbefales hvis man er til en forrygende, men banal action-pakket popcorn film. Hvis man ønsker lidt mere udfordring af intelligens og følelsesregister skal man se sig om efter en anden film.
 
The great wall blu-ray anmeldelse
 
The Great Wall er lavet som en klassisk Hollywood storfilm med fantastisk flotte effekter og billeder med en stor detalje- og farverigdom. Der er anvendt et hav a statister og deres kostumer og rustninger er udstyret med mange fine detaljer ligesom scenografien på den kinesiske mur eller i kejserpaladset er udført ned til mindste detalje. Sortniveauet er dybt, landskaberne storslåede og farverne smukke og flot sammensatte. Eneste anke på billedsiden er monstrene, som jeg synes ser lidt for computeranimerede ud.
 
Dolby Atmos soundtracket til the Great Wall er detaljeret og dynamisk med fuld gas på lydeffekterne. I actionsekvenserne er der masser af panoreringer i alle kanaler, der for eksempel skal simulere bevægelsen af monsterhorden, eller hvislende pile og det virker fantastisk godt. Dialogen er generelt velprioriteret og går klart i gennem, trods det at der knald på de øvrige effekter. I nogle få scener virker den dog for lav mellem William og Tovar, men det er ikke noget der rykker ved at the Great Wall på lydsiden er demo materiale.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet august 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser