Manchester by the Sea blu-ray anmeldelse

 
Manchester by the Sea blu-ray anmeldelse
 
Manchester by the Sea blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Manchester by the Sea blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 17 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 15. juni 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: 19. januar 2017
 
Instruktør: Kenneth Lonergan
Manuskript: Kenneth Lonergan
Producere: Declan Baldwin, Lauren Beck, Matt Damon
Fotograf: Jody Lee Lipes
Klip: Jennifer Lame
Musik: Lesley Barber

Skuespiller:
Casey Affleck som Lee Chandler
Michelle Williams som Randi Chandler
Kyle Chandler som Joe Chandler
Gretchen Mol som Elise Chandler
Kara Hayward som Silvie McCann
Lucas Hedges som Patrick Chandler

Beskrivelse: 
Lee arbejder som vicevært i Boston og er til tider underlagt beboernes ubehagelige luner, mens han selv bor på et kedeligt kælderværelse. En dag får han en opringning om at hans bror ligger for døden i den nærliggende mindre by Manchester by the Sea. Da han ankommer, er broderen allerede død og Lee kastes ud i et slagsmål om værgemålet for sin 16-årige nevø. En indtil videre skjult familietragedie fra hans fortid, dukker op til overfladen, og truer med at få Lees verden til at bryde sammen på ny.
 
Manchester by the Sea blu-ray anmeldelse
 
Manchester by the Sea handler om at miste, om sorg og om en skyldfølelse der er så tyngende hovedpersonen er nødt til at forsøge at glemme for at kunne overleve. Historie opbygningen får os i lang tid til at spekulere på hvor dramaet i plottet egentligt ligger begravet, men så afsløres den grufulde sandhed og brikker falder på plads. Casey Affleck er intet mindre end fantastisk i rollen som Lee Chandler, en rolle som han fortjent vandt en Oscar for. Han spiller afdæmpet med sporadiske voldsomme følelsesudbrud, der antyder de kampe han må kæmpe mod hans egne indre dæmoner, trods alle omkring ham vil ham det godt. Skuespillet i filmen er generelt meget troværdigt og alle roller er velbesatte.

Manchester by the Sea er en meget rørende film, der trods det er en lang film om et tungt emne virkeligt forstår at tryllebinde dem der giver sig tid til at se den. Dette skyldes ikke mindst de fantastisk troværdige og nærværende skuespilspræstationer, som virkeligt brænder igennem skærmen.
 
Manchester by the Sea blu-ray anmeldelse
 
Manchester by the Sea er filmet digitalt, hvilket giver smukke og skarpe billeder, som især er holdt i de vinterlige nuancer blå, hvid og grå i de udendørs scener og i varmere nuancer i indendørs scener. Belysningen er generelt god i alle billeder og nærbilleder er detaljerige.
 
Manchester by the Sea er en stille film der ikke opbygger intensiteten vha. actionsekvenser men i stedet i gennem dialogen, som fremstår tydeligt hele filmen igennem. Der er derfor ikke den store brug af surroundbilledet undtagen til nogle få lydeffekter fra omgivelserne og musik som indgår i en del scener.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juli 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser