Rings blu-ray anmeldelse

 
Rings blu-ray anmeldelse

Rings blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Rings blu-ray anmeldelse
 
Zone: B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 42 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 22. jumi 2017
Distributør: 
Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Horror
Biograf premiere: 2. februar 2017
 
Instruktør: F. Javier Gutiérrez
Manuskript: bl.a. David Loucka, Jacob Estes
Producere: bl.a. Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Chris Bender
Fotograf: Sharone Meir
Klip: Steve Mirkovich, Jeremiah O'Driscoll
Musik: Matthew Margeson
 
Skuespiller
Matilda Anna Ingrid Lutz som Julia
Alex Roe som Holt
Johnny Galecki som Gabriel
Vincent D'Onofrio som Burke
Bonnie Morgan som Samara

Beskrivelse: 
En universitetslærer (Johnny Galecki) finder den gådefulde video, der siges at dræbe enhver, der ser den, efter syv dage, og den går hurtigt viralt. Hans studerende må finde ud af, hvordan de får bugt med Samara, før hendes ondskab får frit løb. Men hvordan kan hun stoppes, når hun er overalt?
 
Rings blu-ray anmeldelse
 
Japanerne har altid haft stor succes i hjemlandet med deres horror og splatterfilm. Nogle opnår endda så stor popularitet, at de når ud på det internationale marked og bliver cult klassikere. En af disse klassikere er Ringu fra 98 som er den originale fortælling om pigen i brønden, der dræber personen som har set hendes VHS bånd efter syv dage. Hvis man skal ramme mainstream amerikaneren skal filmen dog helst være på engelsk og med amerikanske skuespillere så det kom ikke som den store overraskelse da The Ring, en amerikansk fortolkning af Ringu, så dagens lys i 2002. Den fik en efterfølger tre år efter og siden er der ikke blevet gjort det store ud af pigen i brønden.

Nu er der gået 12 år og det er åbenbart blevet tid til igen at få fortalt historien om pigen i brønden, denne gang kaldt Samara. Titlen er Rings, altså flertal, og det bliver aldrig rigtig forklaret hvor denne titel kommer fra og der er tale om en nyfortolkning så det er ikke en fortsættelse af de tidligere film, men en omgang VHS skræk. Historien er dog den samme som tidligere. En universitetslærer Gabriel og hans kæreste finder på et kræmmermarked en VHS maskine som han bare må have. Maskinen stammer fra et tre år gammelt dødsbo og så ved vi jo alle sammen godt hvor vi er på vej hen af. Gabriel tager maskinen med hjem og det viser sig der er et gammelt VHS bånd i maskinen med teksten ”Watch Me”, det gør han selvfølgelig og så vi ellers i gang. Gabriel som interesserer sig for biologi og hvad der sker efter døden finder dog ud af hvordan det hele hænger sammen og at hvis man laver en kopi så sender han pigen i brønden videre.

Gabriel udnytter sin stilling på universitet til at lave en ”studentergruppe” som ser båndene og sender Samara videre. Problemet er dog at videoen som bliver kopieret på mystisk vis bliver længere og længere og kan pludselig ikke kopieres, ergo hænger personen på Samara. Julia er personen som ikke kan kopiere sin video, hun har set den fordi hendes kæreste som var en del af studentergruppen var på 6 dag og hun ikke følte hun kunne gøre andet.

Julia begynder sammen med sin kæreste og Gabriel at grave i historien om Samara og det bringer hende tættere og tættere på sandheden. Det er dog ikke alle der ønsker mysteriet om Samara løst, men Julia giver ikke op, hun har heller ikke det store valg, og det fører hende til en afsidesliggende lille by med en dyster fortid.

Genren Rings tilhører er ikke overraskende horror og mere præcis jump scares eller BØH! undergenren. Problemet med Rings er blot at har man set traileren har man set de BØH! scener der er at komme efter og det hele ender med at blive en noget tam og kedelig oplevelse. Man sidder hele tiden og forventer at nu kommer den næste skræmme scene og enten udebliver den eller også er den så forudsigelig at man overhovedet ikke bliver skræmt.

Jeg skal ikke gøre mig klog på hvorfor nogle har ment at det var på tide at genfortælle historien om pigen i brønden der dræber efter 7 dags VHS voyeurisme udover selvfølgelig det potentielle økonomiske aspekt for der er så absolut intet nyt at kommer efter i Rings. Det er en oprindelseshistorie om Samara og ikke overraskende ligger den op til en fortsætter, skulle selskabet bag være så heldigt at Rings blev en økonomisk succes.
 
Rings blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.78:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, forandrende skægvækst samt en masse detaljer i tøjet. Og så er der naturligvis de mere makabre scener hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm. Man kan godt se filmen er tænkt som en 3D film og det ødelægger lidt effekterne i enkelte scener, som da Samara kravler ud af en faldskærm, det ser simpelthen for kunstigt ud, men der er heldigvis ikke mange af de scener så det er til at leve med.
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master 7.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en udmærket lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet juli 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser