Passengers blu-ray anmeldelse

 
Passengers blu-ray anmeldelse
 
Passengers blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Passengers blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 56 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 18. maj 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Sci-fi, romantisk drama
Biograf premiere: 22. december 2016
 
Instruktør: Morten Tyldum
Manuskript: Jon Spaihts
Producere: Greg Basser, Bruce Berman, Ben Browning, Stephen Hamel
Fotograf: Rodrigo Prieto
Klip: Maryann Brandon
Musk: Thomas Newman

Skuespiller:
Jennifer Lawrence som Aurora Lane
Chris Pratt som Jim Preston
Michael Sheen som Arthur
Laurence Fishburne som Gus

Beskrivelse: 
Passengers tager udgangspunkt i rumskibet Avalon på vej fra jorden mod kolonisering af en fjern planet med 5000 passagerer i dvale ombord. Rumskibet kommer ud for en meteorstorm, som giver store skader på rumskibet og ved en fejl vækkes en af passagererne, Jim. Han finder snart ud af at han er vågnet 90 år for tidligt og forsøger først at affinde sig med situationen, men ensomheden bliver for stor og han får vækket Aurora, så hun kan holde han med selskab.
 
Passengers blu-ray anmeldelse
 
Passengers lægger meget godt ud med skildringen af meteorstormen, Jim opvågning og hans forsøg på at opklare og overleve situationen han er kommet i. Der er gode scener med den elegante, men skarpe bartender robot Arthur, Jims første rumvandring samt hans desperation over at være alene. Da Aurora vækkes skifter historien karakter til at blive et romantisk drama med den eneste forskel, at det denne gang foregår på et hi-tech rumskib, og det bliver hurtigt kedeligt og forudsigeligt. Det er lidt Adam og Eva i rummet med den lidt for ærlige robot som slangen. End ikke den eksplosive slutning formår at redde spændingskurven i at flade ud. Skuespillerne gør det generelt godt og fylder historien ud, trods det kun er Jim og Aurora vi ser i 90% af alle scenerne.

Passengers er en skuffelse i mine øjne. Jeg havde håbet på en mere spændende historie i betragtning af at det er en science fiction film eller mere humor, hvis det mere skulle være en kærlighedsfilm. I stedet bliver man trukket gennem et langtrukken og forudsigeligt plot, som kun hæver sig lidt ved en imponerende flot billedside.
 
Passengers blu-ray anmeldelse
 
Passengers er filmet digitalt, hvilket giver detaljerige billeder i en imponerende høj opløsning, samt en imponerende farvedybde og sortniveau. Samtidigt er Passengers beriget med en utrolig flot og innovativ billedside med flotte vægtløse scener inden i og udenfor rumskibet, kæmpestore indendørs scenarier (rumskibet er dimensioneret til 5000 personer!) og sjovt udførte holografiske spil, som hovedpersonerne fordriver tiden med.
 
Passengers kommer med et DTS-HD MS lydspor, som er velafbalanceret og hvor den dybe bas kommer til hyppig anvendelse i de action prægede scener. Der er også gode retningspanoreringer i lyden, som i visse scener dog kunne have draget fordel af et Dolby Atmos soundtrack. Dialogen, som er lydsporets bærende element, fremstår alle steder realistisk, klart og tydeligt.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juli 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser