Nocturnal Animals blu-ray anmeldelse

 
Nocturnal Animals blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Nocturnal Animals blu-ray anmeldelse
Film © 2016 Fade To Black Productions, Inc. All Rights Reserved.
 
Zone: B
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 Engelsk. 
DTS 5,1 Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 22. maj 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Thriller
Biograf premiere: 5. januar 2017
 
Instruktør: Tom Ford
Manuskript: Tom Ford, Austin Wright
Producere: Tom Ford, Robert Salerno
Fotograf: Seamus McGarvey
Klip: Joan Sobel
Musik: Abel Korzeniowski

Skuespiller:
Jake Gyllenhaal som Tony Hastings / Edward Sheffield
Amy Adams som Susan Morrow
Michael Shannon som Bobby Andes
Aaron Taylor-Johnson som Ray Marcus

Beskrivelse: 
Oscarnminerede Amy Adams og Jake Gyllenhaal spiller hovedrollerne i denne thriller fra manuskriptforfatter og instruktøren Tom Ford (A Single Man). Susan (Adams) får et romanmanuskript fra sin eksmand Edward (Gyllenhaal). Som tiden går, ser hun i højere og højere grad bogen som en fortælling om hævn, der tvinger hende til at genoverveje de valg, hun har taget, og som vækker en kærlighed, hun frygtede, var gået tabt. Nocturnal Animals er en thriller med rystende nærvær og gribende spænding.
 
Nocturnal Animals blu-ray anmeldelse 
Tom Ford er tilbage som instruktør efter han for syv år siden havde stor succes med den oscar nominerede film A Single Man med sværvægteren Colin Firth i hovedrollen. Denne gang har han ligeledes gang i de helt store stjerner hvoraf Jake Gyllenhaal og Amy Adams pryder coveret på Nocturnal Animals.

Amy Adams spiller galleriejeren Susan der en dag modtager et romanmanuskript, fra sin eksmand Edward spillet af Gyllenhaal, som beder hende læse historien som han kalder personlig motiveret, noget man senere finder ud af Susan har kritiseret Edwards forfatterskab for at mangle. Susan begynder at læse romanen og filmen splittes nu ud i to spor, et hvor man oplever romanen som den udspiller sig og et hvor man følger Susans reaktioner på romanen samt giver et indblik i hendes fortid.

Susan kommer fra en rig familie hvor der ikke blev lagt skjul på ambitionsniveauet samt hvem Susan burde finde sammen og giftes med. Som nævnt tidligere er hun galleriejer og færdes i et miljø som er total overfladisk, fuld af rygklappere og i det hele taget bare fyldt med folk der ser den anden vej og vælger at ignore hvordan omverdenen egentlig er. Susans mand er hende utro, hun ved det egentlig godt, men det ikke noget de taler om for facaden skal jo holdes. Som Susan kommer dybere og dybere ned i romanen vækkes hendes gamle følelser for Edward, en mand hendes forældre bestemt ikke mente var hende værdig.

I romanen følger man Tony (også spillet af Gyllenhaal) og hans familie der på en køretur bliver konfronteret af en gruppe rednecks anført af Ray Marcus spillet af Aaron Taylor-Johnson. Det udvikler sig hurtigt til et værre mareridt for Tony og før han får set sig om har Ray bortført hans kone og datter alt imens Tony står tilbage i ødemarken. Tony opsøger det lokale politi og den erfarende Bobby Andes (Michael Shannon) bliver sat på sagen. Desværre bliver Tonys kone og datter fundet dræbt og en senere obduktion viser sig de blev mishandlet og voldtaget inden døden.

Bobby Andes finder forholdsvis hurtigt ud af hvem de skyldige er, men der mangler beviser og han skal også lige finde dem først. Tony og Bobby bliver venner i løbet af den lange efterforskning og det leder Bobby til at tage nogle valg som man nok under normale omstændigheder ikke ville have taget som politimand. Alt imens romanforløbet udvikler sig går det op for Susan at romanen er rettet mod hende og hvad hun gjorde mod Edward.

Tom Ford formår med Nocturnal Animals at håndterer de to handlingsforløb rigtig godt selv på trods af flashbacks i de to forløb og det er absolut ikke noget der er nemt. Sammenlignet med A Single Man er Nocturnal Animals langt mere mørk og dyster, men om de deler også temaer og den visuelle stil i går igen. Det der virker allerbedst for filmen er dog skuespillet. Ford har formået at få det ypperste ud af skuespillerne og især Michael Shannon og Aaron Taylor-Johnson bør fremhæves for kraftpræstationer. Austin Wrights roman Tony and Susan som ligger til grunde for denne film har Ford formået af gøre så livagtig, nærværende og intens at de små hår omme i nakken rejser sig.
 
Nocturnal Animals blu-ray anmeldelse
 
Nocturnal Animals bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fortræffelig behandlet på denne bluray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Der findes to forskellige farve paletter til denne film alt efter om vi følger forløbet i romanen eller Susan. Susans univers er noget nær Noir så farverne består primært af grå og mørke hvorimod romanen har en helt naturligt farvepalet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er god hvor konjunkturen i huden, skrammer og detaljer i miljøet fremstår klar og tydelig, med en fin detaljemængde.
 
Filmen kommer med et DTS-HD 5.1 Master. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juni 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser