Assassins Creed UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Assassins Creed UHD 4K blu-ray anmeldelse

Assassins Creed UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Assassins Creed UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 55 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 26. maj 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Action/Adventure
Biograf premiere: 5. januar 2017.

Instruktør: Justin Kurtzel
Manuskript: : Michael Lesslie, Adam Cooper & Bill Collage
Producere: bl.a. Markus Barmettler, Chris Brigham & Philip Lee
Fotograf: Adam Arkapaw
Klip: Christopher Tellefsen
Musik: Jed Kurzel
 
Skuespiller:
Michael Fassbender som Callum Lynch
Marion Cottllard som Sofia
Jeremy Irons som Rikkin
Brendan Gleeson som Joseph Lynch

Beskrivelse: 
Filmatiseringer af spil har haft en meget uheldig medfart i tidens løb. Forskellige instruktører har haft meget besvær med overgangen fra konsollen til det store lærred, som nærmest har gjort det til en forbandelse over genren. En forbandelse som Justin Kurtzel ville forsøge at bryde med filmatiseringen af den populære franchise Assassins Creed.
 
Assassins Creed UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen tager sit udgangspunkt hos den almindelige fyr Callum Lynch (Michael Fassbender), som rekrutteres af en mystisk organisation til at udforske fortiden. De er nemlig i besiddelse af en teknologi, som får Callum i kontakt med sin forfader i det 15. århundrede. Han skal forsøge at finde et gemt artefakt i den hemmelige loge, men fortiden begynder så småt at påvirke ham på godt og ondt.

Filmen brager afsted i et meget hektisk tempo, som har både fordele og ulemper for den filmiske oplevelse. Selve handlingen fra spillet er meget kompliceret og kræver god tid til at bygge op baggrundshistorie op og den nødvendige kontekst mellem fortid og nutid. Desværre gør den meget hurtige klipning og gennemgang i introen, at man lidt mister overblikket og forholdet karaktererne. Filmen burde have brugt lidt mere tid på at udforske den personlige side og ikke lade sig forføre af stærke, visuelle elementer.

Det er netop på den visuelle front, at filmen vinder sine pluspoint i forbindelse med det hektiske tempo. Vi får en ganske forrygende actionfilm på billedfronten med stærke klipninger og voldsomme effekter, hvilket skaber den nødvendige forbindelse mellem spil- og filmmediet. Den er ganske ambitiøs i sin måde at bygge momentum op på og de halsbrækkende scener i løbet af filmen får tilskueren til for en stund at glemme den lidt sløve historiefortælling. Den formår dog ikke at bryde den dårlige forbandelse over spilfilmatiseringer, da den prioriterer ’spileffekterne’ frem for plottet, hvilket gør, at filmen i sidste ende bliver en let fordøjelig popcornsfilm.

Michael Fassbender er efter min mening en utrolig dygtig skuespiller, som kan ramme rent i gennem på et utal af roller. Han står lidt alene i denne film med sit skuespil, men formår alligevel at få resten af holdet til at følge trop. Han virker en smule hæmmet af sin meget indskrænkede karakter, men forsøger ivrigt at arbejde med de remedier, han har til rådighed. Han formår at tilføre lidt kant og dybde til karakteren, som filmens handling desværre selv har ladet glippe i introduktionen.

Samlet set er Assassins Creed lidt en skuffelse, da den på papiret virkede ganske lovende. Konceptet rammer forbandelsen med sløve handlinger og voldsomme effekter, mens Fassbender forsøger at bringe lidt mere dybde i spil. Desværre bliver den en smule rodet og formår i sidste ende at underholde på det visuelle, men ikke selve filmens univers og historie.
 
Assassins Creed UHD 4K blu-ray anmeldelse

Billedsiden er den vigtigste faktor i filmen, da den trods en triviel handlingsgennemgang formår at gøre filmen ganske seværdig. Billedklipningen skaber en solid dynamik mellem fortidens dystre nuancer kontra den moderne, teknologiske tidsalder. Dette skaber et spændingsfelt med rig mulighed for at udforske de visuelle kendetegn. Filmens tempo bliver også hjulpet på vej af den hastige komposition og trods nogle skavanker på informationsfronten formår man at blive blæst bagover at de velkoreograferede billedkompositioner.
 
Lydmæssigt er filmen ganske imponerende og formår at byde den voldsomme billedside op til dans med nogle velkomponerede lydeffekter. Der er stærk fokus på underlægningsmusikken med henblik på at ramme den dystre tone i spillet, og det formår den punkt og prikke. Der er lagt stærk vægt på dybe baslyde og voldsomme, orkestrale elementer, hvilket passer godt til action-delen, men knap så godt til det langsommelige og lidt mangelfulde handlingsmønster. Samlet set en ganske interessant lydredigering.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juni 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser