The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 8 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 23. marts 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Action/Krimi
Biograf premiere: 20. oktober 2016.

Instruktør: Gavin O’Connor
Manuskript: : Bill Dubuque
Producere: bl.a. Marty P. Ewing, Steven Mnuchin & Mark Williams
Fotograf: Seamus McGarvey
Klip: Richard Pearson
Musik: Mark Isham
 
Skuespiller:
Ben Affleck som Christian Wolff
Anna Kendrick som Dana Cummings
J.K. Simmons som Ray King
Jon Bernthal som Brax

Beskrivelse: 
Actionkrimier er ikke en mangelvare på markedet, men kvaliteten er ikke altid helt i top. Ofte finder man mange actionfilm, som sætter spot på hurtig popcorn-underholdning og masser af eksplosioner til publikum med letfordøjelig koncentrationsniveau. Heldigvis kommer der af og til en produktion, som tør gå lidt ud af komfortzonen – eksempelvis The Accountant.
 
The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen fokuserer på den mystiske revisor under aliaset Christian Wolff (Ben Affleck), som forsøger at leve et almindeligt voksenliv med autisme. En mystisk hændelse i fortiden og nogle forkerte regnskaber i et stort IT-firma hiver ham ind i et vidtrækkende komplot, hvor også hans skjulte identitet og mystiske herkomst bliver sat på prøve.

Selve konceptet med filmen er ganske interessant fra starten af, hvor vi langsomt og på gennemtænkt manér både får optrevlet historien om hovedpersonens mystiske liv og inkorporeret en stærk fortælling om penge, magt og broderlig kærlighed. Manuskriptet er velskrevet og for en gangs skyld ikke skrevet over en tidligere roman eller lignende – den er skrevet direkte til det store lærred med originalitet, som i sidste ende betaler sig for den underholdningsmæssige effekt.

Filmen skal have stor ros for sin nytænkende måde at skabe helteskikkelsen på. Vi har set den bøffede helt, som kan banke alt og alle, men hvad sker der, når man får en autistisk mand på banen – som på den ene side kan trylle med tallene og på den anden side har militærbaggrund? Der sker noget ganske interessant ved handlingen, som også gør karakteren i sig selv meget spændende frem for blot den monotone helterolle. Ben Affleck er en sjov størrelse til denne rolle, men formår på mange punkter at portrættere en overbevisende person med autistiske tendenser – han er benhård til sit arbejde, men ganske ukomfortabel i sociale sammenhænge.

Filmen har en meget intens og fyldig historie, som på mange punkter er ganske nytænkende og anderledes. På visse punkter kammer det en smule over, da man forsøger at proppe alt for mange sideløbende historier ind på samme tid – der er visse smådetaljer som ikke bliver forløst netop fordi filmen vælger at springe frem og tilbage mellem mange forskellige historier over kort tid. Det giver en benhård dynamik til tempoet, men man kan godt blive lidt forvirret over måden, hvorpå historierne bliver fortalt og ikke fortalt.

Actiondelen er helt fænomenal i filmen, da alle slagsmål og dueller af al slags i løbet af filmen er koreograferet ned til mindste detalje. Spændingen minder lidt om et kærlighedsbarn mellem John Wick og Bourne-filmene! Desuden er kvaliteten på UHD-skiven formidabel til denne film, da man med de nøje konstruerede kampscener virkelig får smæk for skillingen på detaljefronten uden at filmen bare klipper hurtigt i gennem scenerne.

Samlet set er The Accountant er overraskende god actionfilm, som spiller på en herlig originalitet, stærkt koncept og en dygtig Affleck. Filmen vil til tider gerne mere, end hvad én enkelt films historie kan rumme, men alt i alt er den spændende, nytænkende og ganske underholdende.
 
The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
UHD-kvaliteten giver som sagt en fantastisk indspark til oplevelsen på den udgivelse. Alle detaljer sidder lige i skabet og klipningen sørger for et velfungerende flow og glidende overgange mellem de hektiske scener. Kameravinklerne er ganske formidable og leverer nogle skud fra uforudsete kilder, hvilket er med til at gøre filmen endnu mere tempopræget. Der er sat ekstra meget fokus på at fremhæve menneskerne, mens farvevalget kører i et passende, realistisk og afdæmpet spektre.

The Accountant UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Lydsiden er mindst lige så imponerende på mange punkter, da den i flere af sine scener overrasker med sine evner – blandt andet geværlydene i de hektiske sniper-scener eller den voldsomme men velkomponerede underlægningsmusik til kampscenerne. Der er tænkt over hver eneste lyd i filmen, og selve diskantens kontrast til de dybe baslyde sidder lige i skabet. Musikken giver et indspark til handlingens udvikling på en klassisk måde, hvor man gennem tonevalget får opbygget den nødvendige stemning. Samlet set en lydside i topklasse.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet april 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser