Justice League Dark blu-ray anmeldelse

 
 
Justice League Dark blu-ray anmeldelse

Justice League Dark blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Justice League Dark blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 15 minutter
Lyd: Dolby Digital 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 16. marts 2016
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 x  Blu-ray
 
Genre: Animationsfilm
 
Instruktør: Jay Oliva
Manuskript: J.M. DeMatteis, Ernie Altbacker
Producere: bl.a. Alan Burnett, Benjamin Melniker, Michael Uslan
Klip: Christopher D. Lozinski
Musik: Robert J. Kral
 
Skuespiller som ligger stemme til:
Matt Ryan som John Constantine
Camilla Luddington som Zatanna
Jason O'Mara som Batman
Ray Chase som Jason Blood
 
Beskrivelse: 
Verden er igen truet af ondskab og uskyldige borgere begår forbrydelser i Metropolis og Gotham City. Justice League mistanke om, at overjordiske kræfter er på spil. Batman henvender sig til John Constantine, som hurtigt finder ud af, at han har brug for hjælp fra Zatanna, Deadman, Etrigan og et wildcard, som han dog tøver med at kontakte. Snart står de overfor selveste Doctor Destiny og det går ikke stille for sig.
 
Justice League Dark blu-ray anmeldelse
 
Lad det være sagt med det samme, denne DC film har trods titlen ikke meget med Justice League at gøre, forstået på den måde at det primært er Batman fra gruppen man følger samt et mere magisk følge i denne film. Titlen Dark dækker over det mere magiske univers som DC har end de mere kendte superhelte og at det er en lidt mere dyster historie.

Almindelige borgere er begyndt at se monstre i stedet for deres naboer, ægtefæller og børn. Dette skaber voldelige episoder rundt omkring i verden som selvfølgelig får Justice League til at rykke ud. Efter et møde medlemmerne imellem som ikke giver det store udbytte tager Batman affære og går egenrådigt i gang med at efterforske hvad der sker. Hurtigt bliver Constantine og Zatanna involveret og det viser sig at det hele skyldes den magiske drømmesten som er en ud af 12 magiske sten i DC universet ikke ulig Marvels Infinity Stones.

Constantines døende ven Ritchie Simpson sender dem i retningen af Felix Faust som burde kunne hjælpe med med den igangværende trussel. Felix Faust er dog ikke just venligsindet så efter en længere kamp med ham må Batman, Constantine og deres følge indse de er blevet narret og at det hele peger tilbage mod den døende Ritchie. Ritchie har nemlig slået en handel af med Doctor Destiny for han ønsker ikke at dø, men Destiny har selvfølgelig narret ham og før vor venner får set sig om er drømmestenen som Merlin i forgangs tid ødelagde samlet igen og skaber nu kaos. Den endelig kamp skal stå og vennerne må stå sammen med hele Justice League holdet for at overvinde Doctor Destiny.

Det er forfriskende i disse superhelte tider at der kommer en film fra DC der trods titlen ikke har de sædvanlige superhelte som omdrejningspunkt. Udover de tidligere nævnte personer stifter i kort bekendsskab med bl.a. Swamp Thing, Merlin og Black Orchid. De er alle sammen dækket af begrebet superhelte, men det er næppe de første man tænker på nå denne betegnelse bliver nævnt. Selv om disse figurer kun figurerer i kortere tid formår historien alligevel at indeholde en masse skabelsesberetninger om de individuelle figurer, så selv man ikke kender dem på forhånd får man her et lille indblik i hvem de er.

Justice League Dark ender med at være en kærkommen og tiltrængt fortælling i denne tid hvor de sædvanlige superhelte ses overalt. Fortællingen er dyster om end de lidt større børn sagtens kan se den, men det er bestemt en historie for det mere voksne publikum og der er rigtig god underholdning for alle pengene.
 
Justice League Dark blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 1.78:1 1080p/ MPEG-4 MVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme som man forventer det med denne slags udgivelser. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller de mørke farver en utrolig stor rolle i denne film, da mange af scenerne foregår om aftenen. Det hele bliver leveret i den sædvanlige DC stil så hvis man har set de andre udgivelser for dem kan man forvente mere af det samme.
 
Coveret snyder heldigvis og vi får på den danske udgivelse glæde af et DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de action fyldte scener. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Ligesom med billede siden er dette som det plejer at være fra DCs side.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet april 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser