Kubo den modige samurai blu-ray anmeldelse

 
Kubo den modige samurai blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Kubo den modige samurai blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 42 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 Engelsk. 
DTS 5,1 Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 16. februar 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Animation, Eventyr
Biograf premiere: 22. september 2016
 
Instruktør: Travis Knight
Manuskript: Marc Haimes, Chris Butler
Producere: Travis Knight, Jocelyn Pascall, Arianne Sutner
Fotograf: Frank Passingham
Klip: Christopher Murrie
Musk: Dario Marianelli

Skuespiller som ligger stemme til original versionen:
Charlize Theron som Monkey
Art Parkinson som Kubo
Matthew McConaughey som Beetle
Ralph Fiennes som Moon King

Beskrivelse: 
Kubo bor alene i en hule uden for byen med hans mor. Om dagen tager han ned i den nærliggende landsby og underholder landsbybeboerne med musik og eventyr, som illustreres med magisk levendegjorte og smukke origami figurer. En dag får han ved en fejl hidkaldt nogle onde ånder, og snart må han ud på en mission for at løse mysteriet om hans afdøde samurai far og udforske sine egne magiske evner.
 
Kubo den modige samurai blu-ray anmeldelse 
Kubos mor har advaret ham om at blive ude efter daggry, men en aften bliver han alligevel grebet at ønsket og muligheden for at kunne tale med hans afdøde far. Kubo, som kun har et øje, kommer derfor til at blive for sent ude og bliver snart jagtet af onde ånder, der vil stjæle hans andet øje. Han reddes i sidste øjeblik af hans mor, men hun dør i kampen mod det onde. Inden moderen dør fortæller hun ham at han skal finde faderens magiske samurai rustning, der kan beskytte ham mod de onde kræfter. Kubo drager afsted på sin mission ledsaget af sine trofaste hjælpere og beskyttere Monkey og senere Bettle, som henholdsvis Charlize Theron og Matthew McConaughey lægger stemmer til.

Filmen om Kubo har ud over hovedhistorien også adskillige andre lag og fortæller blandt andet hvordan Kubo modnes gennem hans rejse og de udfordringer han møder undervejs, samt om temaer om livet og døden og om familiens betydning. Hvad der dog virkeligt gør Kubo seværdig er den meget imponerende billedside, utroligt nok skabt ved brug af stop motion teknik blandet med computer animation. Hver eneste scene er et kunstværk i sig selv, der overrasker med filmskabernes opfindsomhed og detaljerigdom.

Kubo er en visuel smuk eventyrfortælling i animeret stop motion stil fra Laika studio, skaberne af Coraline og ParaNorman. Brugen af origami og de mange flotte japanske scenerier er en fryd for øjet og samtidigt er det en medrivende og spændende fortælling og rejse, som hovedpersonen må ud på. Eneste anke er at filmen, som har en +7 aldersbegrænsning, er lidt for barsk for mindre børn, som er mere vant til Disney, men ellers er filmen klart anbefalelsesværdig til både større børn og voksne.
 
Kubo den modige samurai blu-ray anmeldelse
 
Kubo den modige samurai er en fantastisk smuk oplevelse. Stop motion effekten er praktisk talt ikke synlig forstået på den måde at alle figurernes bevægelser forekommer flydende, men til gengæld får figurerne en anden rumlighed med bløde naturlige skygger, som det er svært at opnå med almindelig 3D animation. Detaljer og teksturer fremstår skarpt mens farverne er intense og sortniveauet er dybt.
 
Kubo er udstyret med et præcist og detaljeret DTS-HD Master Audio 5.1 lossless soundtrack, som effektfuldt understøtter den medrivende fortælling. Fra første scene hvor Kubo og hans mor sejler rundt på de frådende bølger i et heftigt tordenvejr, får subwooferen lov til at arbejde, men samtidig fremstår dialogen krystalklart i de mere stille scener. Stemmearbejdet fra de medvirkende skuespillere er også førsteklasses både i den originale version, men også i den danske version.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet april 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser