Doctor Strange blu-ray anmeldelse

 
Doctor Strange blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Doctor Strange blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 55 minutter 
Lyd: DTS HD MAster Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 16. februar 2017
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biografpremiere: 28. oktober 2016

Instruktør: Scott Derrickson
Manuskript: Jon Spaihts, Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Producer: Victoria Alonso, Stephen Broussard, Louis D'Esposito, Kevin Feige
Fotograf: Ben Davis
Klip: Sabrina Plisco, Wyatt Smith
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange
Tilda Swinton som The Ancient One
Mads Mikkelsen som Kaecilius
Chiwetel Ejiofor som Mordo
Rachel McAdams som Christine Palmer
Benedict Wong som Wong
 
Beskrivelse:
''Doctor Strange' fortæller historien om den dygtige, men arrogante neurokirurg Stephen Strange, der kommer ud for en alvorligt bilulykke. Ulykken medfører svære skader på hans hænder, og han mister til sin store fortvivlelse evnen til at operere. Da ingen andre læger ser ud til at kunne hjælpe, søger han alternativ behandling for at blive helbredt. Mødet med den åndelige verden giver ham indsigt i magi og blandt andet muligheden for at kontrollere tiden, men desværre er andre troldmænd i færd med at planlægge at overtage verdensherredømmet og Stephen Strange må snart tage kampen op og træde i karakter som sit nye alter ego Doctor Strange.
 
Doctor Strange blu-ray anmeldelse
 
Som vi efterhånden har set mange gange før i superheltefilmene følger vi i Doctor Strange hovedpersonens dannelsesrejse, hvor helten først skal helt ned og bide i gulvbrædderne for derefter at blive genopbygget som et nyt og bedre menneske samt superhelt, der skal forsøge at redde hele verden. Det forfriskende i denne film, er de nye karakterer og miljøer, samt et øget fokus på magi og intelligens fremfor råstyrke og våben. Man kan sige det er en actionfilm baseret mere på hjerne end på muskler, for selvom der er mange kampscener, er det ofte Steven Stranges intellekt der vinder kampene. Benedict Cumberbatch er som skabt til hovedrollen, men også alle andre roller er besat med gode skuespillerkræfter, som Mads Mikkelsen og Tilda Swinton. Den eneste årsag til at karakteren for filmen ikke kommer helt i top er det antiklimatiske opgør med overskurken, som ærlig talt virker lidt fjollet.

Doctor Strange er en utrolig flot og meget underholdende film i vanlig høj Marvel klasse, hvor spændingsniveauet og tempoet holder hele vejen igennem. De mange flotte action sekvenser og scenarier bringer referencer til klassikere som Inception og Batman Begins, men Doctor Strange har også sin helt egen stil inspireret af østens mystik.
 
 Doctor Strange blu-ray anmeldelse
Doctor Strange’s billedside er filmet digitalt og filmen er derfor udstyret med et højt detaljeniveau både i de udendørs og de indendørs scener. De smukke udendørs scenarier er virkeligt af høj klasse, mens filmens mange mørke scener også for størsteparten fungerer godt, dog med en smule støj i billedet visse steder. I opgøret med superskurken Kaecilius kan der fremhæves en imponerende scene, hvor tiden skrues tilbage i slow motion og alligevel formår man at få billedet til at stå knivskarpt hele tiden.
 
Det dynamiske og medrivende lydspor leveres i DTS-HD MA 7.1 lossless og det mangler absolut ikke noget hverken bund og dybde i actionsekvenserne eller klarhed og detaljeringsgrad i dialogen eller de mere stille scener. Lydsporet virker aldrig anstrengt, men naturligt og velafbalanceret.
 
 

Anmeldelse skrevet marts 2017.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser