Trolls blu-ray anmeldelse

 
Trolls blu-ray anmeldelse

Trolls blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
 
Zone A-B-C = kodefri (Dansk udgave)
Spilletid: 1 timer og 32 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1 (UK), DTS-HD Master Audio 5.1 (DK)
Undertekster: Dansk, Engelsk
Aspect Ration: 4K  - 2.35:1

Blu-ray udgivelsesdato: 16. marts 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Animation, familie
Biograf premiere: 13. oktober 2016.

Instruktør: Walt Dohrn, Mike Mitchell
Manuskript: Jonathan Aibel
Producere: bl.a. Jonathan Aibel, Glenn Berger, Holly Edwards
Fotograf: Yong Duk Jhun
Klip: Nick Fletcher
Musik: Christophe Beck
 
Skuespiller som ligger stemme til original versionen:
Justin Timberlake som Branch
Anna Hendrick som Poppy
Zooey Deschanel som Bridget
James Corden som Biggie

Beskrivelse: 
I animationsfilmen ‘Trolls’ fra Dreamworks lever de farverige og lykkelige Trolls dybt inde i skoven. Her har de boet i skjul siden de flygtede fra de ondsindede kæmpetrolde borkerne, hvis største fornøjelse var at æde dem. Dagene går med sang, leg og ikke mindst kram. Ved et brag af en fest får de desværre også lokket borkerne til, som kidnapper flere af de små Trolls. Poppy, konges datter, sætter sig for at redde sine venner fra de sultne borker og må begive sig ud på en lang og farefuld rejse, ufrivilligt assisteret af den gnavne Branch.
 
Trolls blu-ray anmeldelse
 
For at slippe væk fra borkerne allierer de små Trolls sig med den underkuede borker kokkepige Bridget, som er håbløst forelsket i borker prinsen. Som en anden askepot får Trolls hende forvandlet med blandt andet nyt lækkert Trolls hår så hun kan møde sin drømmeprins, og så prinsen også kan blive forelsket i hende. Det gør han og hun bliver inviteret med som hans borddame til en banket, hvor hovedretten netop skal bestå af de tilfangetagne Trolls, som Bridget jo har lovet at slippe fri! Hvordan Bridget og de små Trolls redder sig ud af den hovedpine må man se filmen for at finde ud af.

Trolls er en psykedelisk farveeksplosion, hvor børn og barnlige sjæle ikke kan lade være med at lade sig overvælde af de flotte farver, de søde Trolls og de fede sange. Bag den glitrende overflade er det dog en noget forudsigelig og tyndbenet historie og der er langt mellem de gode grin. Efter filmen sidder man lidt tilbage med lidt kvalmende fornemmelse af at have spist for meget candyfloss, og at filmskaberne uden held har forsøgt at trykke på alle de rigtige knapper. Alligevel er jeg sikker på at filmen nok skal blive slidt op hjemme hos børnefamilierne.
 
Trolls blu-ray anmeldelse

Størstedelen af Trolls er lavet som flot 3D animation og de nuttede Trolls i alle regnbuens farver stråler ud gennem skærmen, ligesom strukturerne på deres hud, deres hår og deres filtede tøj virker meget overbevisende. De psykedeliske mønstre der dannes i musiksekvenserne er også utroligt flotte og gennemført lavet. Ind imellem er der valgt primitivt animerede sekvenser, der skal nogen gange skal fortælle noget der er sket tilbage i tiden, men det bruges ikke konsekvent og virker kedeligt og fladt i forhold til resten af filmen.

Lydsiden er lige så festlig som farverne på Trolls, med blandt andet herlig 70’er funk og sommerens verdenshit Can’t Stop The feeling med Justin Timberlake. Dialogen fremstår klart og tydeligt og der ligger habile skuespiller- og sangerpræstationer bag stemmerne både i den originale udgave og i den danske version, hvor Stine Bramsen og Christopher lægger stemmer til.
 
 Hvis man ikke har fået nok af filmen i første omgang kan man gense den i 2 forskellige party modes, der er sing along med15 sange, slettede scener og flere andre interaktive funktioner, så der er nok at gå om bord i for børnene.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet marts 2017. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser