Inferno blu-ray anmeldelse

 
Inferno blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Inferno blu-ray anmeldelse
 
Zone: B-C (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minut
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 (Auro 3D)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 9. februar 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Thriller, eventyr
Biograf premiere: 2.marts 2016
 
Instruktør: Ron Howard
Manuskript: Dan Brown, David Koepp
Producere: bl.a. Dan Brown, William M. Connor, Anna Culp
Fotograf: Salvatore Totino
Klip: Tom Elkins, Daniel P. Hanley
Musk: Hans Zimmer

Skuespiller:
Tom Hanks som Robert Langdon
Felicity Jones som Sienna Brooks
Ben Foster som Bertrand Zobrist
Omar Sy som Christoph Bouchard
Irrfan Khan som Harry Sims
Sidse Babett Knudsen som Elizabeth Sinskey

Beskrivelse: 
Robert Langdon, spillet af Tom Hanks, vågner hårdt såret op med hukommelsestab på et hospital i Firenze. Da han forsøges dræbt flygter han derfra hjulpet af lægen Sienna Brooks, spillet af Felicity Jones. Samtidigt med at de selv jages af myndighederne og andre ukendte kræfter, forfølger de en række ledetråde gennem Europa for at stoppe spredningen af en virus, som potentielt kan udslette halvdelen af jordens befolkning.
 
Inferno blu-ray anmeldelse 
Inferno efterfølger publikumssucceserne Da Vinci Mysteriet og Engle og Dæmoner, som den tredje Dan Brown filmatisering instrueret af Ron Howard og med Tom Hanks i hovedrollen. Filmens indledning er højdramatisk og mystisk med krydsklip til Langdon’s mareridt eller visioner om Dantes inferno. Skurken er en af veltalende galning af Bond-agtige dimensioner, som overraskende dør i starten af filmen. Man glemmer næsten at det er en Dan Brown/Ron Howard filmatisering, som indtil videre har været dræbende kedsommelige. Senere bliver det mere trivielt, hvor hovedpersonerne trækkes rundt efter et spor lagt ud, som brødkrummer i Hans og Grethe. Ideen med halvvejs i filmen at vende det på hovedet hvem der er de gode og hvem der de onde, virker også lidt slidt, men er en konsekvens af Langdon’s langsomt tilbagevendende hukommelse. Alligevel er filmen absolut seværdig med troværdige karakterer og gode skuespillere i alle roller.

Inferno er en gedigen Dan Brown filmatisering, som lægger overraskende godt ud, men senere daler spændingsniveauet noget, mens hovedpersonerne slavisk forfølger ledetrådene. Hvad der hæver den samlede karakter på Inferno er en forrygende billedside, som har en dybde og skarphed som man sjældent ser på blu-ray udgivelser.
 
Inferno blu-ray anmeldelse
 
Inferno er filmet digitalt, hvilket giver detaljerige billeder i en imponerende høj opløsning, næsten så det til tider ligner en demo af UHD materiale. I nærbillederne kan man se hver eneste hudpore på skuespillerne, og billederne er farvemættede med et højt sortniveau. Scener fra Langdon’s mareridt har en let sløret effekt over sig, men det fungerer også rigtigt godt.
 
Lydsporet til Inferno er realistisk og gør hvad det skal uden at imponere. Dialogen fremstår tydeligt og skudvekslinger lyder realistiske, mens den klassiske musik i finalen lyder rigtigt flot, så der er egentligt ikke noget at udsætte på det, men filmen mangler måske bare scener hvor lydeffekterne får lov til at brage igennem.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet marts 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser