Storkene UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Storkene UHD 4K blu-ray anmeldelse

Storkene UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Storkene UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 27 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 9. februar 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Komedie/animation
Biograf premiere: 6. oktober 2016.

Instruktør: Nicholas Stoller & Doug Sweetland
Manuskript: Nicholas Stoller
Producere: bl.a. Glenn Ficarra, Brad Lewis & Phil Lord
Fotograf: Simon Dunsdon
Klip: John Venzon
Musik: Jeff Danna & Michael Danna
 
Skuespiller:
Andy Samberg som Junior
Katie Crown som Tulip
Kelsey Grammer som Hunter
Ty Burrell som Henry Gardner

Beskrivelse: 
Selvom Disney og Pixar i mange år har haft den største gevinst på animationsfronten, er der i det seneste årti kommet en række forskellige opfindsomme animationsfilm fra nyere selskaber. Alt fra Blue Skys Ice Age i 2002 til Illumination Entertainments Despicable Me I 2010. Denne gang kigger vi nærmere på Warner Bros. og Sonys seneste kreation, Storkene.
 
Storkene UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen tager sit udgangspunkt hos storkene, som i mange år har stået for store mængder postordrer for mennesket. Tidligere stod de for babyleveringer, men et problem med en tidligere ansat gjorde, at det ikke længere var aktuelt. Problemet gjorde, at menneskebarnet Tulip bor hos storkene, og hjælper den spirende forretningsmand Junior (Andy Samberg). En ordre på en baby dukker pludseligt op og kaos indtræder på fabrikken, da babyen bliver født. Junior og Tulip må sammen finde en løsning på problemet, hvilket kaster dem ud på noget af et eventyr.

Filmen virker ved første øjekast ganske original i sin opbygning og det er den på sin vis også. Den formår at bygge en anderledes historie op, som tager den gamle tankegang om storkene som babyleverandører op til revurdering og ser på, hvordan dette ville udspille sig i virkeligheden.
Dog er historien og udførslen af idéen ikke stærk nok til at blive en underholdende størrelse over hele linjen. Selve historien om en ung, spirende ’forretningsstork’ har sine fordele i forhold til at kunne udfolde historien ved at bygge baggrundshistorien op gennem karakteren tilgang til handlingen.

Dog bliver filmen meget ofte kørt ud på et spor, som ikke rigtig giver nogen mening i forhold til en holdbar, kontinuerlig handling. Der er alt for mange tidspunkter, hvor handlingen har så voldsomme plothuller, at man ikke helt ved, om man bare skal lægge disken ned til de mindste i familien og håbe på, at de får noget ud af den. Historien har i første omgang et stærkt potentiale, men måden hvorpå handlingen eskalerer er meget mærkværdig, forudsigelig og ofte intetsigende. Filmen kører to sidehistorier ind i mellem hinanden, hvor man på den ene side ser en dreng i en familie, som starter hele babyproblematikken, mens man på den anden side ser storkene og deres liv. Filmen krydsklipper i mellem disse, men giver aldrig rigtig nogen grund til, hvorfor vi skal se denne dynamik.

Filmen forsøger at gøre kunsten efter med hjemme-ude-hjemme-teknikken, som mange animationsfilm gør brug af. Det virker bare ikke rigtig for denne film, da deres ’dannelsesrejse’ er meget ukonkret, flyvsk og uden et både underholdningsmæssigt og meningsmæssigt afkast. Karaktererne er ganske uinteressante og trods Sambergs ikoniske stemme og eksempelvis Ty Burrell, som har brilleret i Finding Dory, formår man aldrig at komme tæt på dem. Småkarakterer såsom den retarderede due er nærmest tåkrummende og et lidt bizart forsøg på at skabe en ikonisk karakter såsom Scrat fra Ice Age. Filmen i sig selv er ganske flot at se på og 4K-kvaliteten gør, at man kommer dybt ind i det visuelle univers og ser, trods den tvivlsomme historie, hvor meget der er arbejdet på animationsfronten.

Samlet set er Storkene en kedelig affære fyldt med plothuller, ligegyldighed og en manglende gnist og originalitet. Trods stærke animationer er filmen langtrukket, triviel og uden de helt store underholdningsmæssige øjeblikke.
 
Storkene UHD 4K blu-ray anmeldelse

Visuelt er filmen som nævnt meget imponerende og formår at bygge en film visuel æstetik op med nogle anderledes figurer, former og måder at skabe en fantasihistorie. Storkene ligner dog ikke rigtig storke, men derimod havmåger, men det kan man ikke beskylde billedsiden for at have noget med at gøre. De mågelignende karakterer står knivskarpt i billedet og skaber en fornem dybde i det visuelle gennem 4K-renderingen. Der er kælet for detaljerne og farveskalaen sidder lige i skabet. Samlet set en ganske positiv billedside.

Lydmæssigt er filmen det bedste punkt i anmeldelsen. Der er stærke sange i mikset og underlægningsmusikken formår at skabe den passende, akavede stemning til mange af filmens mærkværdige scenarier. Stemmerne kommer til sin ret på mange punkter og der er skarp diskant på vokalerne over hele linjen. Filmen har en fin balance mellem de høje og lave lyde i plottet, og samlet set er lydsiden ganske imponerende.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet marts 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser