The Shallows blu-ray anmeldelse

 
The Shallows blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The Shallows blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 26 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 16. februar 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Thriller/gys
Biograf premiere: 18.august 2016
 
Instruktør: Jaume Collet-Serra 
Manuskript: Anthony Jaswinski
Producere: bl.a. Jaume Collet-Serra, Lynn Harris, Matti Leshem, Douglas C. Merrifield.
Fotograf: Flavio Martínez Labiano
Klip: Joel Negron
Musk: Marco Beltrami

Skuespiller:
Blake Lively som Nancy
Óscar Jaenada som Carlos
Angelo Josue Lozano Corzo som Surfer
Brett Cullen som Dad
Sedona Legge som Chloe

Beskrivelse: 
Den medicinstuderende Nancy, spillet af Blake Lively, er droppet ud af studiet og draget til Mexico for at finde en hemmelig øde strand, som hendes nyligt afdøde moderen besøgte, da hun var gravid med hende. Hun finder den paradisiske bugt, hvor hun surfer på de kæmpestore bølger og nyder livet, lige indtil hun angribes af en stor hvidhaj og må nu kæmpe for at overleve.
 
The Shallows blu-ray anmeldelse 
Efter angrebet søger Nancy hårdt såret tilflugt på en klippe ikke langt fra land, men uden chance for at slippe væk, da hajen lurer i nærheden. Her begynder hendes indædte kamp for at overleve, hvor det gælder om at holde sig selv i live, indtil hun kan blive reddet i land af et forbipasserende skib eller varsko folk inde på stranden. Blake Lively, i rollen som Nancy, skal bære det meste af filmen, da hun mere eller mindre er alene på skærmen det meste af tiden, men hun gør det godt og spiller troværdigt i alle scener.

Som i andre skrækfilm er det tit scenerne, hvor man ikke ser monsteret, der er mere nervepirrende end scenerne, hvor det viser sit grimme fjæs. Det samme er tilfældet i The Shallows, hvor den direkte og hyppige eksponering af det hævngerrige kræ hen imod slutningen udvander spændingsniveauet, som ellers er blevet forbilledligt opbygget. De mange tilbageblik til familien og til moderens død bliver efter min mening også lidt for sentimentalt i forhold betydningen for filmens handling.

The Shallows er en udmærket genoplivning af hajfilmgenren. Stemningen i størsteparten af filmen er intens og nervepirrende og selvom slutningen kammer over til det højst urealistiske, var jeg ganske godt underholdt undervejs.
 
The Shallows blu-ray anmeldelse
 
Filmen fremstår i begyndelsen, som en reklamefilm for Star tours med en flot øde sandstrand, kæmpestore perfekte bølger, høj sol og en smuk solbrændt kvinde i bikini. Der anvendes en del slowmotion i disse scener, ligesom Instagram fotos & sms’er er lagt ind i billedet. Sidstnævnte virker lidt for smart og useriøst da det ikke er en vigtig præmis for filmens handling, som i f.eks. serien House of Cards. Når det er sagt indeholder filmen virkeligt smukke billeder, som står knivskarpt i alle scener, bortset fra de scener, som skal forestille at være optaget vha. et ’håndholdt’ GoPro kamera.
 
Lydsiden virker naturtro i forhold til de kæmpestore bølgers brusen og naturens rasen i øvrigt. Musikken bruges godt og kun sporadisk til at underbygge den uhyggelige stemning, mens dialogen fremstår klart og tydeligt. Overordnet er det fint ukompliceret lydspor, der passer til filmens enkle historie.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet marts 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser