Jack Reacher: Never Go Back UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Jack Reacher: Never Go Back UHD 4K blu-ray anmeldelse

Jack Reacher: Never Go Back UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Jack Reacher: Never Go Back UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Zone (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 58 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 2. marts 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Krimi/action
Biograf premiere: 20. oktober 2016.

Instruktør: Edward Zwick
Manuskript: Edward Zwick, Richard Wenk & Marshall Herskovitz
Producere: bl.a. Tom Cruise, Herb Gains & Don Granger
Fotograf: Oliver Wood
Klip: Billy Weber
Musik: Henry Jackman
 
Skuespiller:
Tom Cruise som Jack Reacher
Cobie Smulders som Turner
Danika Yarosh som Samantha
Robert Knepper som General Harkness

Beskrivelse: 
Lee Childs klassiske spionage- og spændingsromaner om den tidligere US Army-soldat Jack Reacher har været ret så populære på verdensplan og i 2012 blev konceptet bragt til det store lærred. Her agerede Tom Cruise den famøsef karakter i en spændende fortælling, og nu er en ny roman blevet filmatiseret – Never Go Back.
 
Jack Reacher: Never Go Back UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Vi følger endnu en gang Jack Reacher (Tom Cruise), som flirter lidt med den kvindelige major Susan Turner (Cobie Smulders) tilbage på basen, hvor Reacher tidligere arbejdede. Pludselig bliver hun arresteret i forbindelse med spionage, og Reacher må gå tilbage i de gamle fodspor for at komme til bunds i det hele. Samtidig med det har en mulig datter meldt sin ankomst, og Reacher forsøger både at bekæmpe kriminalitet og forsørge en potentiel familieforøgelse.

Toeren fortsætter denne samme scenografiske opstilling, atmosfære og fortællestil ved at hive helteskikkelsen ned fra piedestalen og i stedet gøre ham mere menneskelig og desuden mere soldat end helt. Det giver en fed realisme til filmen, hvilket skinner i gennem i begge film. Dog er toeren lidt mere mangelfuld i sin fortælling og handling, som ikke rigtig kommer i dybden med en hæsblæsende og interessant tematik. Den mangler kød på den narrative udvikling, og det stemmer ikke helt overens med måden, filmen fortælles på.

Etteren overraskede ganske positivt med nogle genistreger i handlingen, en stærk Tom Cruise og ikke mindst et spændende og nervepirrende plot. Toeren mangler denne overraskelseseffekt og stærke fortælling, hvilket tydeligt skinner i gennem fra starten af. Filmen minder lidt om nogle af de lidt mere halvdårlige filmatiseringer af Tom Clancys Jack Ryan såsom Jack Ryan: Shadow Recruit. Filmen forsøger af og til at spise tilskueren af med stjernefaktoren i filmen, og glemmer lidt at skubbe handlingen op i tempo.

Selve handlingen fokuserer meget på en baggrundshistorie, som aldrig rigtig får tændt op under en reel historie, som skal drive filmen videre. Vi får hele tiden nogle små hints og fifs fra sidelinjen, hvorefter Cruise og Smulders viser deres spionage-evner – men selve den fundamentale spændingsfaktor og drivkraften i filmen er meget omskiftelig og ofte ikkeeksisterende. Historien er mangelfuld og til tider kedelig, men af og til får man dog nogle fede action-sekvenser med slagsmål, skuddueller og nogle gammeldags militærkamptricks.

Samlet set er Jack Racher: Never Go Back en skuffelse, som ikke formår at fortsætte gnisten i en ellers lovende serie af romanfilmatiseringer. Cruise er skarp, men også lidt hæmmet af det meget ensporede handlingsmønster, og selve karakteren får ikke lov til at udvikle sig i den rigtige retning. Sidehistorien med datterproblematikken er til tider interessant, men stjæler for meget af fokusset. Alt i alt en middelmådig krimifortælling, som ikke kommer nok i dybden med den værdifulde kerne af Lees roman.
 
Jack Reacher: Never Go Back UHD 4K blu-ray anmeldelse

Billedet er som nævnt tidligere præget af et mere realistisk univers, hvor man ikke får de helt urealistiske eksplosioner og bilscener, men derimod en mere overkommelig klippeproces. Billederne er komponeret ganske nøjeregnende og ganske interessante, hvilket giver en spændende dybde i spiongenren uden at hæve niveauet for en urealistisk helteskikkelse. Man får rigeligt med dybde i fortællingen gennem det visuelle, mens kompositionen laver en fornem balance mellem fiktion og virkelighed. 4K-effekten fremmer billedets detaljerigdom helt eminent og giver nogle meget virkelighedstro billeder.

Lydmæssigt er filmen velkomponeret uden at være helt overrumplende. Filmens handling er som nævnt noget sløv i sit tempo, og det smitter af på den lydmæssige oplevelse. Man får fine redigeringer i effekterne samt underlægningsmusikken, men der er ikke særlig meget fokus på dybde og storslåede lydeffekter. Samlet set en udmærket lydredigering med frirum til forbedring.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet marts 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser