Peter og dragen blu-ray anmeldelse

 
Peter og dragen blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 38 minutter 
Lyd: DTS HD HR 5,1 : Engelsk Dolby Digital 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 16. februar 2017
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Eventyr, Børnefilm
Biografpremiere: 13. oktober 2016

Instruktør: David Lowery
Manuskript: David Lowery, Toby Halbrooks
Producer: Adam Borba, Carthew Neal, Barrie M. Osborne, James Whitaker
Fotograf: Bojan Bazelli
Klip: Lisa Zeno Churgin
Musik: Daniel Hart
 
Skuespiller:
Bryce Dallas Howard som Grace
Robert Redford som Meacham
Oakes Fegley som Pete
Oona Laurence som Natalie
Wes Bentley som Jack
Karl Urban som Gavin
Isiah Whitlock Jr som Sheriff Gene Dentler (as Isiah Whitlock)
Marcus Henderson som Woodrow
Aaron Jackson som Abner
Phil Grieve som Bobby
 
Beskrivelse:
I 'Peter og dragen' bliver en forhutlet dreng ved et tilfælde fundet i en af de enorme nordamerikanske skove. Skovfogeden Grace, der har fundet ham, kommer frem til at han må have boet i skoven i flere år efter hans forældre døde i en bilulykke. Peter fortæller at han bor dybt inde i skoven sammen med Elliot, som er en grøn drage og efter noget skepsis vælger Grace at tro ham og sammen finder de den godmodige drage Elliot. Men inden længe er andre af lokalsamfundets borgere på jagt efter dragen, som de mener, skal være byens nye turistattraktion.
 
Peter og dragen blu-ray anmeldelse
 
Filmen er en nyfortolket udgave af 'Peter og dragen Elliott' fra 1977 og den kommer ind i rækken af Disneys genindspilninger af deres ældre tegnefilm, nu som film med levende skuespillere f.eks. ‘Eventyret om Askepot’, ’Junglebogen’ og den kommende ’Skønheden og uhyret’. Jeg har ikke haft fornøjelsen af at se den gamle udgave af Peter og Dragen, men ifølge andre anmeldere skulle denne nye udgave være bedre.

Dragen Elliot ligner ikke prototypen på en drage, men mere en pelset grøn løve med vinger, og den opfører sig en hund. Det kan undre at man har valgt dette udtryk, men den computeranimerede figur er imponerende godt lavet og glider godt ind i live optagelserne. Hovedrollerne er besat med Robert Redford og Bryce Dallas Howard, som begge gør det udemærket og Oakes Fegley der spiller drengen Peter gør det også rigtigt godt.

Peter og Dragen er efter min mening en udpræget børnefilm for mindre børn. Handlingen er lidt for tuttenuttet og amerikansk, med lidt for stereotype karakterer og desværre er filmen modsat hvad man ellers ser i Disneys tegnefilm, blottet for humor. Men som børnefilm fungerer den udmærket for det bliver aldrig rigtigt farligt og filmen har nogle gode pointer om venskaber, familie og tilhørsforhold.
 Peter og dragen blu-ray anmeldelse
Billedet fremstår med klare naturlige farver i alle scener, også aften og nattescenerne fungerer ganske udmærkede. Der er en høj detaljeringsgrad og man ser skuespillernes rynker og ansigtsmimik helt tydeligt. Dragens grønne pels er fantastisk flot udført og den bevæger sig naturligt med dragens mindste bevægelser.
 
Filmen kommer med et engelsk DTS-HD HR 5.1 lydspor samt Dolby Digital lydspor med hhv. danske, norske, svenske og finske stemmer. Lydsiden på det engelske lydspor er velafbalanceret og dialogen fremstår klart og tydeligt. Den dybe bas kommer til hyppig anvendelse ved de realistiske lyde af dragen der hopper rundt i landskabet eller når den pruster beroligende og lægger sig til ro i sin hule sammen med Peter.
 
Omfatter korte ’Making’ of film, kommentatorspor, musikvideoer samt diverse fraklip.
 

Anmeldelse skrevet februar 2017.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser