Ghostbusters answer the call blu-ray anmeldelse

 
Ghostbusters answer the call blu-ray anmeldelse
 
Ghostbusters answer the call blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Ghostbusters answer the call blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8. december 2016
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Komedie/Gys/Action
Biograf premiere: 4. august 2016

Instruktør: Paul Feig
Manuskript: Katie Dippold, Paul Feig, Ivan Reitman
Producere: bl.a.Ivan Reitman, Dan Aykroyd, Ali Bell
Fotograf: Robert D. Yeoman
Klip: Melissa Bretherton, Brent White
Musik: Theodore Shapiro

Skuespiller:
Kristen Wiig som Erin Gilbert
Ed Begley Jr. som Ed Mulgrave
Charles Dance som Harold Filmore
Melissa McCarthy som Abby Yates
Karan Soni som Bennie
Kate McKinnon som Jillian Holtzmann
Bess Rous som Gertrude Aldridge Ghost
Leslie Jones som Patty Tolan

Beskrivelse: 
Denne 2016-udgave af Ghostbusters er et reboot af Ghostbusters fra 1984, og denne gang består holdet af fire sjove kvinder, der tager kampen op mod spøgelser der bliver fremmanet af filmens skurk i New York
 
Ghostbusters answer the call blu-ray anmeldelse
 
Filmen starter ud med en historie om Erin (Kristen Wiig) der forsøger at opnå nok seriøsitet til få en fastansættelse som universitetsprofessor i partikel fysisk. Hun indhentes dog af fortiden da hun opsøges af en mand, som genkender hende fra en bog om spøgelser, som hun skrev sammen med sin barndomsveninde Abby (Melissa McCarthy). Hun opdager snart at bogen, som hun troede var destrueret, er et stort hit i en digital udgave på internettet. Det er selvfølgelig Abby der har lagt bogen ud, og inden længe er Erin involveret i spøgelsesjagten og fyret fra universitetet. Sammen med Abbys kollega Jillian (Kate McKinnon) og metrobilletdamen Patty (Leslie Jones), som har adgang til et køretøj (en rustvogn), så er det nye Ghostbusters team samlet.

De to hovedrolleindehavere Melissa McCarthy og Kristen Wiig gør det godt og de har en god kemi i filmen. Melissa McCarthy er ikke så overgearet, som hun nogen gange er, hvilket klæder hende, mens Kirsten Wiig’s karakter er underspillet på den gode måde. Til gengæld har Chris Hemsworth fået en irriterende birolle som dum og svagtseende blondine, hvilket virker helt overflødigt. Han kan kun være med for at tækkes det kvindelige publikum.

Generelt synes jeg at det er god opdatering af den gamle franchise, der er adskillige gode grin undervejs, men det er dog ikke så man ligger flad af grin på noget tidspunkt, ligesom filmen heller ikke er uhyggelig. Der er mange cameos fra det oprindelige Ghostbuster team, f.eks. Bill Murray og Dan Aykroyd, men de besidder kun meget små roller og er mest med for at tilfredsstillede fans af den første Ghostbusters film.
 
Ghostbusters answer the call blu-ray anmeldelse
 
Billedet er der ikke noget at udsætte på: Det står skarpt med fuld knald på farverne og et godt sortniveau i de mørkere scener. Specialeffekts og stunts er veludførte, bl.a. er de mange fluorescerende og flyvende spøgelser meget virkningsfulde og godt integreret i filmoptagelserne. Især er en scene med en flyvende drage, der indtager en koncertsal til en heavyrock koncert, ret godt udført.
 
Lydensiden i filmen er tilfredsstillende uden at være demomateriale. Lydeffekterne gør det de skal uden at imponere og dialogen fremstår tydeligt. Soundtracket indeholder flere af sangene fra den oprindelige film, hvilket er med til at styrke genkendelsens glæde for dem der elskede den første film eller har hang til 80’er pop.
 
Udover den udvidede version af filmen er der også masser af fraklippede scener, gag reels, behind the scenes samt kommentator spor på disken, så man ikke sige at der mangler noget. Der er dog ikke noget af det som er virkeligt sjovt eller interessant.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet januar 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser