Star Trek Beyond UHD blu-ray anmeldelse

 
Star Trek Beyond UHD blu-ray anmeldelse

Star Trek Beyond UHD blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Star Trek Beyond UHD blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 2 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 24. november 2016
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Sci-fi
Biograf premiere: 21. juli 2016.

Instruktør: Justin Lin
Manuskript: Bl.a. Simon Pegg & Doug Jung
Producere: bl.a. J.J. Abrams, Bryan Burk & Roberto Orci
Fotograf: Stephen F. Windon
Klip: Bl.a. Greg D’Auria, Dylan Highsmith & Steven Sprung
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Chris Pine som Kirk
Zachary Quinto som Spock
Idris Elba som Krall
Zoe Saldana som Uhura
John Cho som Sulu
Anton Yelchin som Chekov

Beskrivelse: 
J.J. Abrams pustede for alvor nyt liv i Star Trek-franchisen tilbage i 2009, hvor han formåede at bygge et nyt univers op parallelt med den originale tidslinje. Nu har han for en stund trukket sig tilbage fra instruktørstolen og ladet Justin Lin tage roret på denne tredje film.
 
Star Trek Beyond UHD blu-ray anmeldelse
 
Filmen fokuserer på en Kaptajn Kirk (Chris Pine), som er lidt usikker på, hvorvidt han fortsat bør være på USS Enterprise. Midt i identitetskrisen bliver de sendt af sted til en stjernetåge, hvor et rumskib forliste. Inden længe finder de dog sig selv i kløerne på en mystisk fjende, Krall, som vil hævne sig på Stjerneflåden på grund af hans mystiske baggrundshistorie. Kirk og co. må ty til back-to-basics på en ukendt planet og redde deres folk, inden det er for sent.
 
Forventningerne var store til denne tredje film, da de to første var exceptionelt underholdende og ganske originale. Desværre er den tredje film lidt en anderledes størrelse, og har ikke helt den samme eventyrlige energi og fantastiske originalitet, som sine forgængere. Justin Lin har en lidt anderledes tilgang til universet, og det kan tydeligt mærkes i handlingsmønstret. Personligt blev jeg slet ikke grebet lige så meget som de to andre, og den røde tråd i filmens handling var alt for utydelig.

Lin kører den meget sikre stil i historien uden nogle pludselige overraskelser. Det er lidt en skam, da det var en af de nøgleelementer, som har gjort den genoplivede franchise seværdig. Han kører filmen i stilling til en klassisk hjem-ude-hjem-fortælling, som selvfølgelig er ganske underholdende, men langt fra underholdende nok. Der er alt for lidt fokus på karaktererne, og tingene kører i et meget mærkeligt tempo, som hele tiden forsøger at starte et momentum op fra ny.

Fjenden i sig selv som person er ganske kedelig og triviel, men selve konceptet med hans dronesystem er ganske interessant og leverer nogle fantastisk fede, visuelle effekter. Selve kampen mellem de gode og de onde bliver lidt en kedelig affære, netop fordi man ikke formår at komme ordentligt ind på livet af åkarakterne.

Visuelt er filmen som forventet ganske imponerende og leverer nogle fantastiske optagelser af rumskib på jagt efter hinanden og eksotiske dyr og omgivelser på fremmede planeter. Desuden er der også gjort brug af en masse sjove gadgets i filmen og selve handlingen er meget fokuseret på alternativ ingeniørkunst – det giver en lidt mere teknisk film, som værner om de små, finurlige drejninger.

Samlet set er Star Trek Beyond er ganske underholdende film, men langt fra på det niveau, som man havde forventet. Tempoet er sløvt, karaktererne bliver glemt og filmens momentum formår aldrig rigtig at komme ordentlig op i omdrejninger.
 
Star Trek Beyond UHD blu-ray anmeldelse

På den billedmæssige front er filmen ganske fremragende og formår at skabe nogle svimlende flotte billeder i det alternative verdensbillede ude i rummet. Personerne formår fint at blive en del af ’greenscreen’-universet og der er generelt et højt niveau på dybden og måden, hvorpå kameraklipningen er sat op på. Billederne har nogle rigtig flotte farver og detaljerne i 4K-kvaliteten er som altid en kæmpe fornøjelse. Samlet set en sublim billedside.
Lydmæssigt er der intet at klage over på den tekniske front, da klipningen og lydredigeringen er ganske stemningsskabende og tempoopbyggende. Dog er selve valget af underlægningsmusik og baselementer ikke helt afstemt i forhold til de storslåede ting, som sker på skærmen, efter min mening. Der er ikke nok knald på energien over hele linjen og selve den orkestrale opsætning burde have fået en tak mere på volumen og intensiteten.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2016. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser