Fear The Walking Dead sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
ear The Walking Dead sæson 1 blu-ray anmeldelse

The Walking Dead sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

ear The Walking Dead sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid: 4 timer og 58 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 5. november 2016
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2 x Blu-ray
 
Genre: Sic-fi, horror 
 
Skuespiller:
Kim Dickins som Madison Clark
Cliff Curtis som Travis Manawa
Frank Dillane som Nick Clark
Alycia Debnam-Carey som Alicia Clark
Mercedes Mason som Ofelia Salazar
Colman Domingo som Victor Strand
Lorenzo James Henrie som Chris Manawa
Rubén Blades som Daniel Salazar
Elizabeth Rodriguez som Liza Ortiz
 
Beskrivelse: 
Madison og Travis der er henholdvis studievejleder og engelsk lærer har besluttet sig for at flytte sammen. Travis skal flytte ind hos Madison som har to børn. Datteren Alicia er teenager og imod at Travis flytter ind. Sønnen Nick har store problemer med stoffer og andre rusmidler, og det er et stort problem for den sammenbragte familie. Travis har også en søn der ikke vil se ham og en ekskone der er sur på ham. Ud over disse hverdags problemer lurer der endnu større problemer i horisonten. Rigtig mange mennesker bliver alvorligt syge, og hvad de tror er en influenza epidemi, skal vise sig at være langt værre end det. Der hvor det rigtigt går op for dem, er da de ser på tv, at to betjente skyder mange skud i kroppen på en mand. Kort tid efter rejser manden sig og overfalder den ene betjent ved at bide ham i halsen.
 
ear The Walking Dead sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Fear The Walking Dead er skabt af de samme personer som har lavet The Walking Dead (TWD) Meningen er her at vi skal se hvordan det hele er opstået. Denne her serie kører sideløbende med den enormt populære serie The Walking Dead. Den bliver rigtig svær at leve op til da TWD har mange millioner fans verden over. Er personligt stor fan af TWD, selvom de seneste sæsoner ikke har været så spændende igen. Som seer er man blevet mættet af klamme zombier der æder løs på alle mennesker. Serien har så skulle handle om andet end zombierne og da har hovedhistorien kørt lidt i det samme spor nogle sæsoner.

Derfor var spændingen ekstra stor da jeg hørte at der ville komme en søsterserie som foregår i samme univers. Men den skal jo være anderledes for netop ikke bare at være en kopi af TWD. Da pilot afsnittet så startede var spændingen stor. Da det var slut var skuffelsen endnu større. Hvis vi starter med hovedpersonerne, så kunne de ikke have valgt en mere kedelig familie. Typisk amerikansk at har en person problemer, så er det enten alkohol eller stoffer, og det er de igen faldet for her. Sønnen Nick er én stor rallende narkoman og hans smukke søster Alicia er den oversete pige som især moderen ikke holder øje med grundet sønnens store problemer. Travis og Madison er en typisk skilsmisse familie der kæmper for at holde sammen på det hele, og det er set så mange gange før.

Hvor er alle de interessante personer henne i serien! Nick og hans mor Madison ender med at være dem man mest har lyst til at lære mere at kende. Resten? Ja, resten ryger lige over i boksen med intetsigende personer. I TWD har de bygget et rimelig interessant person galleri op fra starten af. Dør der nogle i denne serie går hele verdenen jo nærmest i chok. Selv i sæson 1 fik man et forhold til de personer der pludselig dør. Det kommer ikke til at ske her for mit vedkommende (har set sæson 2) til tider lægges der slet ikke mærke til at der mangler nogle personer, som så viser sig at være døde.

Havde også håbet på at vi ville få mere at vide om det egentlige zombie udbrud end vi får. Det skal da nok komme, men selvfølgelig trækkes dette i langdrag, for ellers ville de jo ikke kunne lave mange sæsoner, som der sikkert kommer. Og hvor er uhyggen henne i serien! Pilot afsnittet er jo netop det afsnit der skal få folk til at se med. Det var gabende kedeligt at se. Hvis nogle har prøvet at spille nogle zombie spil så ved de også hvor uhyggelige de kan være. Der kunne de sagtens havde taget noget af denne uhygge og puttet ind i serien.

Samlet set er Fear The Walking Dead kommet noget kedeligt fra start. Hvad der kunne have været en super spændende serie om det frygtede zombie udbrud, er blevet en uinteressant omgang. Kun meget få personer som måske, kan løfte serien på sigt er det blevet til. Der er meget delte meninger om denne her serie, da nogle mener det er et mesterværk og andre som jeg, lige det modsatte. Nu har jeg set sæson 2 og synes bestemt ikke denne er bedre, tværtimod. Tvivler på det bliver meget bedre, men hopper dog ikke fra endnu, men karakteren er langt fra The Walking Dead
 
ear The Walking Dead sæson 1 blu-ray anmeldelse

Selve zombierne i serien er rigtig flotte lavet, og da udbruddet lige er startet ligner zombierne stadig mennesker. I TWD er zombierne næsten som skeletter. Det er en lækker detalje her. Ligesom TWD er denne her indspillet i meget afdæmpede og lidt mørke farver, som er med til at gøre det hele meget uhyggeligt. Kunne godt have brugt nogle skarpere nærbilleder da de flyder lidt ud i hinanden. I de hurtige panoreringer er der også en del efterslør, det er noget der ofte irriterer.
 
Her i serien da redder underlægningsmusikken serien rigtig ofte. Musikken er uhyggelig og med til at fremprovokere chokkene. Dialogen i serien er næsten altid klar og tydelig så man får alt tale med. De bagerste kanaler er der ikke gjort stor brug af. Det er der til gengæld med den buldrende sub, der fortæller os at uhyggen kommer snigende.

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet november 2016.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser