Junglebogen blu-ray anmeldelse

 
Junglebogen blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 46 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk + 4 andre.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 6. september 2016
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Eventyr, drama
Biografpremiere: 14. april 2016

Instruktør: Jon Favreau
Manuskript: Justin Marks
Producer: B.la. Molly Allen, John Bartnicki, Joyce Cox, Jon Favreau
Klip: Bill Pope
Musik: John Debney
 
Skuespiller:
Neel Sethi som Mowgli
Bill Murray som Baloo (stemme)
Ben Kingsley som Bagheera (stemme)
Idris Elba som Shere Khan (stemme)
Lupita Nyong'o som Raksha (stemme)
Scarlett Johansson som Kaa (stemme)
Giancarlo Esposito som Akela (stemme)
 
Beskrivelse:
Mowgli vokser op i den Indiske jungle som eneste menneske, efter at han mistede hans far på tragisk vis. Han vokser op med de store og farlige ulve og Mowgli er på lige fod med dem. Hans nærmeste venner er ulvene Akela og Raksha. De har været som forældre for Mowgli, så de har knyttet et meget tæt bånd til hinanden. Som årene går og Mowgli bliver ældre ligner han mere og mere dyrene i junglen, og han klarer sig det bedste han kan. Lige indtil den dag hvor den store og frygtindgydende tiger Shere Khan kommer efter ham, og vil dræbe ham. Mowgli bliver nødt til at forlade ulvene og rejser langt langt ind i junglen, men derinde er der ligeså store og farlige fjender.
 
 
Der findes vel nærmest ingen, som ikke kender historien om Mowgli og Junglebogen. Historien er da også blevet fortalt hundredevis af gange siden 1967 hvor Wolfgang Reitherman lavede den for Disney. Men det er helt tilbage i 1894 at Junglebogen blev opfundet af Rudyard Kiplings. Det er vel nok en af de mest kendte af alle eventyrer, som er blevet fortalt via bøger, film og tegneserier. Det er også et fantastisk eventyr den lille Mowgli kommer ud på, og er helt klart en favorit film herfra. Der skal lige tages forbehold for at den nu ikke er for de helt små børn. De skal ihvertfald være sammen med en voksen når den ses.

Neel Sethi spiller hovedrollen som Mowgli og er bare 12 år gammel, og det er endda hans allerførste rollen nogensinde. Han spiller rigtig godt og er vildt charmerende og taget i betragtning af at han faktisk er det eneste menneske i filmen, så klarer han det rigtig fint. Han minder faktisk rigtig meget om tegnefilmene. Prøv at lægge mærke til hans måde han bevæger sig på og bare kaster sig rundt i de forskellige scener, det er helt som at se tegnefilmene med Mowgli.

Udover Neel Sethi så er der et hav af kendte skuespillere med i filmen. De lægger stemme til de forskellige figurer. Den mega onde tiger Shere Khan spilles af Idris Elba og med sådan en kraft at vi selv som voksne får respekt for den talende tiger. Bill Murray lægger tale til den store gråbjørn Baloo. Tror det er fint at netop Murray har en venlig figur, for med de film han ofte medvirker i da er han svær at tage alt for seriøs. Scarlett Johansson lægger stemme til den snu slange Kaa. Christopher Walken er Orangutangen Kong Louie der også er efter Mowgli, og han er næsten ligeså skræmmende som Shere Khan. Udover de nævnte er der Ben Kingsley med den altid beroligende stemme.

Denne gang er det Jon Favreaus der står for Junglebogen og selvom han ikke helt kan leve op til topkarakter for selve historien, så kan han så sandelig med teknikken. Det er intet mindre end perfekt udført. Det er så smukt lavet, og med tanke på at alt er indspillet i et studie bliver det endnu mere lækkert at se på. Selve junglen og naturen i sig selv er så flot og giver en fantastisk dybde i filmen. Alle dyrene er lavet så flotte at hvis man ikke vidste det, så ville man tro at de var virkelige. Når filmen ses glemmes der alt om at det er lavet på en computer. Tigeren og slangen er så skræmmende at se på, at man får sved på panden og er glad for det ikke er en selv der står ansigt til ansigt med dem.

Med tanke på at filmen er indspillet i et studie, hvor lille Neel Sethi der spiller Mowgli, skal han indspille hele filmen selv. Og det er lidt af en bedrift i sig selv. Hvis man ser ekstra materialet, så giver det en lille forsmag på hvor kæmpe stort et arbejde det er at få alt til at passe sammen. Dem der lægger stemme til dyrerne er jo slet ikke med når der indspilles, så igen skal han improvisere. Han klarer det super godt eftersom der er hans allerførste rolle. Noget der var svært for dem var at få stemmerne til at passe til mundbevægelserne på dyrerne. Dette er jo ofte et problem i mange af sådanne film, men da har de ramt plet
 
Billedet i filmen er super flotte og knivskarpe. Når der er filmet helt tæt på dyrene er det alt der ses. Slangens ham, skel og øjne er så flot udført at man skulle tro det var en ægte slange. Selve junglen er skabt utrolig smuk og meget uhyggelig på samme tid, og det med en helt fantastisk dybde i filmen. Selv hurtige panoreringer er perfekt udført. Der er dog en lille ting som ikke er 100% perfekt. Hårene på dyrerne har tendens til at blive slørede på nogle tidspunkter og en del gange undervejs. Men det er i småtingsafdelingen og det ændre ikke ved karakteren herfra
 
Med sådan en film, så skal lyden også sidde lige i skabet. Den er indspillet i 7.1 dts-hd Master audio og det er rigtig lækker lyd. Der er krystal klar lyd fra centeren og der misses ikke en eneste dialog. Subben brøler lige hvor den skal og er med til at gøre Shere Khan og Kong Louie endnu mere skræmmende. Surround kanalerne er der også godt gang i. Hele tiden sker der noget og det giver bare en helhed i filmen. .
 
The Jungle Book - Reimagined
I am Mowgli
King Louie's Temple

Der er små 45 min ekstra materiale. Det er meget interessant at se de 35 minutter om hvordan filmen er lavet.
 

Anmeldelse skrevet september 2016.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser