Anmeldelse: X-MEN Apocalypse

 
 X-MEN Apocalypse biograf anmeldelse
 
Bryan Singer gør det igen
 
’X-Men: Apocalypse’ er det nyeste skud på stammen af film baseret over det kendte Marvel-univers. Efter den genialt gode ’X-Men: Days of Future Past’, har instruktør Bryan Singer skabt endnu er fremragende film, med de seje mutanter, der denne gang bliver udsat for deres største trussel hidtil i form af mutanten Apocalypse.

’X-Men: Apocalypse’ tager os med tilbage til 1983, hvor den ældgamle mutant Apocalypse er blevet vakt til live igen efter at have sovet i flere tusinde år. Med sig har han en plan om at udslette menneskeheden, hvis de ikke vil tilbede ham som den gud han er. Apocalypse er den ældste mutant i verden og har eksisteret helt tilbage til den gamle Egypten, hvor han blev tilbedt som en gud. Det er nu op til Professor Xavier (James McAvoy) og Mystique (Jennifer Lawrence) at samle et nyt hold af unge ’X-Men’, og tage kampen op mod deres største fjende nogensinde.
 
X-MEN Apocalypse biograf anmeldelse


Foregår i forskellige tidsperioder

Det nyeste kapitel om Marvels X-Men er uden tvivl en af årets mest ventede film, og i forhold til forgængeren så leverer den topunderholdning for alle pengene. Historien kan godt forvirre en hel del, da den foregår i forskellige tidsperioder, så man har lidt svær ved at finde ud af hvor den præcist befinder sig i forhold til tidligere film i serien. Selv om meget af filmen skal forestille at foregå i 1980’erne, så er det lidt svært at opleve når man ser filmen. Teknisk set er filmen i en klasse for sig selv, computer animationerne er State-of-the-art som man altid kendetegner Marvel filmene med, og kampscenerne er spændende og flot opbygget. ’X-Men: Apocalypse’ holder også den høje standart med hensyn til humoren, der ofte bare komme direkte ud af den blå luft og giver en et godt grin med på vejen.

X-MEN Apocalypse biograf anmeldelse

Nyt spændende ’X-Men’ hold

’X-Men: Apocalypse’ er den ottende film instrueret af Bryan Singer, og samtidig med den introducere den også et helt nyt og ungt hold af mutanter. Som bliver dem der skal overtage franchisen i de kommende film. På skuespillersiden vender James McAvoy, Michael Fassbender og Jennifer Lawrence tilbage som henholdsvis Professor Xavier, Magneto og Mystique, som i de andre film levere de en suveræn præstation, hvor de tilfører deres karakterer følelser set både fra en mutant og menneskeligt synspunkt.
Oscar Issac levere en flot og overbevisende præstation som Apocalypse, den første og stærkeste mutant i verden. ’X-Men’ møder her en fjende stærkere end hvad de nogensinde har kæmpet mod, her i denne flotte sommer Blockbuster. Når man ser på ’X-Men: Apocalypse’ som helhed, så samler den mange af trådene fra de forrige film på en måde så brikkerne falder plads. Så det bliver spændende at se hvordan det nye hold af unge ’X-Men’ fremover vil møde udfordringerne, i hvad der må betegnes som nogle af Marvels bedste film nogensinde.

Anmeldt af Mark Hougaard 30/5-2016

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser