Anmeldelse Af Udstyr / Key digital KD-HDFIX22
Dolby Atmos blu-ray
Dolby Atmos blu-ray
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her

Key digital KD-HDFIX22

Key digital KD-HDFIX22

HDCP 2.2 snyde boks

Som tidligere skrevet i min test af Samsung UBD-K8500 UHD blu-ray afspiller, blev der testede en boks fra Key digital som kunne snyde Samsung UHD afspilleren til at tror at JVC projektoren kan modtage HDCP 2.2.

Boksen fra Key digital KD-HDFIX22 har 16 EDID indstillinger, der nemt vælges på et lille hjul på siden, har testede indstilning C som gør at der sendes op til 4Kx2K 60 hz med HD lyd som bla. kan være DOLBY True HD, Dolby Atmos, DTS HD Master Audio eller DTS X.

Lidt om hvordan boksen var tilsluttede under testen. Key digital boksen sad imellem Samsung UHD afspilleren og Marantz surround receiveren, der blev brugt Nordost Silverscreen HDMI kabler.

Virker boksen? Ja den virker rigtig godt, der kom signal på med det samme, men da JVC X500 projektoren ikke kan modtage HDR (High dynamic range) kommer der en infoboks før man kommer til menuen på UHD disc, hvor der står at noget af udstyret ikke kan modtage HDR, men der går kun 3-5 sekunder før man kommer til UHD disc menuen.

Denne boks kan med fordel bruges sammen med 4K projektor eller fladskærme, som ikke understøtter HDCP 2.2. Der er nok en del som købt noget 4K udstyr som ikke undstøtter HDCP 2.2, men de kan med denne boks få mulighed for at se UHD disc i 4K.
 
Key digital KD-HDFIX22

På billedet kan ses hvilken EDID der kan vælges imellem på boksen

EDID godkendelse leveres fra KD-HDFIX22 til den enhed/input den er tilsluttede
til. EDID handshake som boksen skal sende ud, vælges ved hjælp af EDID Kontrol hjulet på enheden. På listen kan der ses de kompatible video og lyd formater.
 
Andre muligheder:
  • Hot-plug funktion, som kan hjælpe udstyr der har problemer med HDMI signalet, grundet svag spænding på HDMI tilslutningerne.
  • Det er muligt at sende lyden via analog udgang (mini jack) eller digital coaxial udgang til en forstærker som ikke kan håndtere lyd fra HDMI. 
  • Der er indbygget forstærker til HDMI signalet.
Boksen koster 2495,- . Der medfølger strømforsyning, vægbeslag, låse til HDMI kabler.
 
Tak til Imagosonas for lån af Key digital KD-HDFIX22 til testen. 
 
Lagt op den 25/6-2016 (opdateret den 23/8-2016)
UHD Blu-ray
Besøg UHD blu-ray siden Tryk her
DTS:X forside
DTS:X blu-ray
Demo disc
Demo disc Tryk her