Anmeldelse: Batman V Superman: Dawn of Justice

 
Batman V Superman: Dawn of Justice anmeldelse
 
Mange fans verden over har set frem til ‘Batman V Superman: Dawn of Justice’, der har været solidt hyppet og diskuteret lige siden man hørte om filmen første gang. To af DC Comics mest kendte superhelte krydser klinger i denne store sommer Blockbuster. Det er flagermusen mod stålmanden i et action fyldt opgør som giver masser af smæk for skillingen.

’Batman V Superman. Dawn of Justice’ er instrueret af Zack Snyder, manden der stod bag den genialt gode ’Watchmen’ og ’300’, der i den grad slog hans navn fast som en af de store instruktører i Hollywood. Desværre har han også lavet mindre gode film som for eksempel ’Sucker Punch’ der var mere mærkelig end god. Instruktøren samler dog trådene i ’Batman V Superman: Dawn of Justice’ der skiller vandene lidt i forhold til hans tidligere arbejde.
 
Batman V Superman: Dawn of Justice anmeldelse

Flagermusen mod stålmanden

Superheltefilmen ’Batman V Superman: Dawn of Justice’ tager sit udgangspunkt i storbyen Metropolis, der er blevet lagt i ruiner af stærke kræfter fra rummet. Selv om den altid retfærdige ’Superman’ (Henry Cavill) vandt slaget og reddede byen, sættes der fra regeringens side nu spørgsmål ved hans intentioner og overmenneskelige kræfter. Ud fra mørket viser en anden superhelt ’Batman’ (Ben Affleck) sig, han ser ’Superman’ som en direkte trussel mod menneskeligheden og forudser verdens undergang hvis han ikke stoppes. Kampen kan nu begynde.

Batman V Superman: Dawn of Justice anmeldelse

Store forventninger

’Batman V Superman: Dawn of Justice’ fik meget blandende modtagelser blandt fans on anmeldere og måske var filmen blevet hyppet så meget at den ikke helt kunne leve op til forventningerne. Det første lange stykke tid af filmen opbygger man en baggrundshistorie der skal give et billede af hvor de to superhelte skal mødes som fjender. Selv om historien byder på mange gode scener, så føles det som en evighed inden den rigtig kommer i gang med selve kampen. Filmen har en spilletid på lidt over to en halv time, men den strækkes også til det absolutte maksimale, hvor man tænker det kunne godt være kortet ned i længde.

’Batman’ har fået en ny hovedrolle indehaver i form af Ben Affleck, en ting der også skabte et ramaskrig første gang nyheden ramte. De fleste havde nok gerne set Christian Bale genoptage rollen som han gjorde i ’The Dark Knight’ trilogien som blev en kæmpe succes. Men når man ser filmen gør Ben Affleck faktisk et godt stykke arbejde som ’Batman’, han formår at holde karakteren mørk og dyster men samtidig human. Den britiske skuespiller Henry Cavill spillede også ’Superman’ i filmen ’Man of Steel’ der faktisk var ganske vellykket, en rolle der også kan være svær at udfylde efter Christopher Reeve. Men det er lykkedes godt for Cavill, der giver rollen både styrke og menneskelighed.

Lois Lane der bliver spillet af Amy Adams virker dog som en ret unødvendig karakter i filmen, for det meste er hun bare i vejen og rodet sig ind i problemer hun ikke selv kan komme ud af igen. Filmen byder også på Jeremy Irons som Batmans trofaste butler Alfred, der desværre ikke har så meget scenetid hvilket er en skam. Jesse Eisenbergs rolle som Supermans ærkefjende Lex Luthor virker også som lidt af et fejlcast, man formår ikke rigtigt at tage ham seriøst, denne rolle er blevet spillet med større overbevisenhed før af Gene Hackman.

Batman V Superman: Dawn of Justice anmeldelse

En del af et større puslespil

Zack Snyder har med ’Batman V Superman: Dawn of Justice’ skabt en fin superhelte film, hvor der er mange gode action scener, monstre og ødelæggelser i stort format. Filmen har mange små historier der er med til at trække den helt ud til grænsen, og her kunne en kamp mellem de to superhelte godt have fyldt noget mere. Men når alt kommer til alt skal man nok se den som en brik i et større puslespil, hvor der lægges op til ’Justice League’ som Zack Snyder også skal instruere.

Hvis man er til DC Comics tegneserierne og fan af de to superhelte, så er der naturligvis ingen vej uden om ’Batman V Superman’, du for en film med masser af action og bulder, og som skal ses som en del af et større univers med den kommende ’Justice League’ film. Men hvis du har store forventninger til filmen, kan det godt være du bliver lidt skuffet.

Anmeldt af Mark Hougaard den. 13/4-2016

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser