Anmeldelse: It Follows

 
It Follows anmeldelse
 
Et anderledes fokus
 
It Follows er der flere anderledes tilgange som kommer i spil. For det første er der det handlingsmæssige med at man skal lade være med at have sex med nogen, men også at der i filmen er et virvar af nye og gamle ting i scenerne, som fra David Robert Mitchells side er ganske bevidst, idet han ikke ønsker at man skal kunne knytte filmen til et bestemt årti og det kan virke forvirrende men hvis man ved hvorfor, virker det egentlig meget fedt. Skuespillerne i filmen er relativt ukendte og det samme er instruktøren, som kun har lavet en enkelt spillefilm inden It Follows, hvilken er en komedie, så her er han på helt nyt territorie.
 
It Follows anmeldelse

Den forkerte sted på det forkerte tidspunkt

Jay er en pige som lever et ganske normalt liv. Hun har mødt den spændende fyr Hugh, som hun er begyndt at små flirte med og de skal på date igen. Denne gang tager de i biografen, men Hugh begynder at opføre sig underligt da han siger at han ser en kvinde i gul kjole og de bliver nødt til at forlade biografen. Jay lægger ikke noget i det og hun bliver mere interesseret i Hugh og beslutter sig for at være sammen med ham på den næste date. Da de er færdige, betror Hugh hende den forfærdelige nyhed at hun nu vil blive forfulgt af et væsen som kan skifte form og som ingen andre kan se og han gør sit til at bevise at den er god nok. Det eneste som Jay kan gøre for at undgå at blive forfulgt af væsenet som vil blive hendes død, skal hun være sammen med en anden og overføre forfølgelsen til ham, men hvem skal hun give det videre til og er der en mulighed for at bryde den onde cirkel?

It Follows anmeldelse

En tam og belejlig gyser

It Follows virkede i traileren til at være en uhyggelig og nervepirrende film, som man ville huske et godt stykke tid frem og det samme siger verdensomspændende anmeldelser. Men som filmen udspiller sig, går det hen og bliver en tam oplevelse, for den er i grunden ikke særlig uhyggelig og samtidig er hovedpersonen imponerende heldigt til trods for at hun ikke følger de råd for overlevelse som hun har fået, hvilket er lige en smule for belejligt og det gør at det for den garvede gyserfan, med en smule skepsis, bliver en skuffelse. Hvis man ikke har set alverdens gysere er den sikkert fin nok, selvom plottet er ret puritansk og mest af alt virker som en urban legend der skal få teenagere til at stoppe med at dyrke sex, men for det mere garvede publikum er der ikke noget at komme efter.

Anmeldt af  Mia Christensen.. den. 11/7-2015

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser