Anmeldelse: Mad Max - Fury Road

 
Mad Max - Fury Road Anmeldelse
 
Efter at hele verden er blevet lagt i ruiner af en alt ødelæggende atomkrig, er jordens ressourcer på vand og brændstof svære at skaffe. For at få vand til at overleve, tilbeder de desperate mennesker, den diktatoriske leder Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) i håb om at han ville give dem de livsvigtige dråber. Samtidig bliver enspænderen Max (Tom Hardy), taget til fange af Immortan Joe´s psykotiske følgesvende, der alle drømmer om evigt liv i Valhalla. Men tingene eskalerer da den højt respekterede Furiosa (Charlize Theron), stikker af med store mængder vand og brændstof. Det udvikler sig til en jagt gennem øde ørkenlandskaber, med Max på sidelinjen og Immortan Joe lige i hælene på dem.
 
Mad Max - Fury Road Anmeldelse

George Miller gør det igen

Mad Max: Fury Road’ er instrueret af den australske succes instruktør George Miller, der fik sit store gennembrud med ’Mad Max’ fra 1979 og dens to efterfølgere ’Mad Max 2’ og ’Mad Max: Beyond Thunderdome, der blev den mest populære af filmene. Efter han mest de sidste mange år har lavet børne og familiefilm som ’Happy Feet 1 og 2, samt ’Babe den kække gris’, genstarter han nu franchisen, der gjorde ham kendt.

Mad Max - Fury Road Anmeldelse

Inferno af sand og action

’Mad Max: Fury Road’ lever meget godt op til sit navn, hele filmen er et stort action fyldt Road trip. Det er et stort inferno af sand, action, blod og eksplosioner, med nogle af de mest vilde køretøjer, der længe er set i nogen actionfilm. Den er meget tro mod de gamle ’Mad Max’ film, og holder samme høje tempo og ultra rå attitude, der gjorde dem til kultklassikere. Det er action af den gamle skole, uden en masse vilde computer effekter, men rent Nonstop Road trip, uden de store pusterum. Man keder sig ikke undervejs, da filmen leverer varen hele vejen igennem, trods et meget tyndt manuskript, formår den at fange ens interesse, og holde en på kanten af sædet.

Mad Max - Fury Road Anmeldelse

En noget mundlam Tom Hardy

Tom Hardy har overtaget rollen som ’Mad Max’, der tidligere blev spillet af Mel Gibson, og som blev hans store gennembrud til Hollywood. Tom Hardy der tidligere var skurken Bane i ’The Dark Knight Rises’, en rolle han gjorde rigtig godt. Formår ikke helt på samme måde at gøre Max så interessant, men det skyldes nok manglen på replikker, det er ikke mange ord han siger i filmen, og man skal et pænt stykke ind i filmen før han har den første. Charlize Theron spiller til gengæld sig rolle rigtig godt, som den barske Furiosa, en rolle meget vant fra hvad hun plejer at medvirke i, hvert fald hvis man ser bort fra filmen ’Monster’.

George Miller har med ’Mad Max: Fury Road’ formået at lave en helt ny start for, en af 80érnes helt store action helte. Her er tonsvis af action, vold og eksplosioner, så man skulle tro det var Michael Bay, der havde haft en finger med i spillet. Det er underholdende action af den gamle skole, og Miller beviser at man sagtens kan skabe en tempo fyldt actionfilm uden en masse kunstigt skabte effekter, det er filmhåndværk når det er bedst.

Anmeldt af Mark Hougaard. den. 17/6-2015

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser