Anmeldelse: Big Hero 6

 
Big Hero 6 anmeldelse
 
Til drengene fra Disney

Big Hero 6 er det sidste nye skud på stammen fra Disney studios, hvor holdet bag Frozen og Vilde Rolf igen har fattet den digitale pen og har givet liv til en fantastisk fortælling. I Big Hero 6 er teknologisk fremskridt på programmet, med omdrejningspunktet er et spørgsmål om hvorvidt der kan skabes en relation mellem menneske og robot. Denne gang har Disney taget den asiatiske produktion og innovation op og krydret den med en hyggefaktor i en futuristisk by, som kun Disney kan producere. Big Hero 6 er en virkelig sci-fi animationsfilm, som sparker gang i alle drenges fantasi, hvilket man roligt kan siger er ved at være tiltrængt hvis man ser på de sidste par tegne- og animationsfilm fra Disney, hvor der har været stor fokus på prinsesser og prinser.
 
Big Hero 6 anmeldelse

 

Nye tider = Nye relationer

I big Hero 6 møder vi Hiro og hans storebror, Tadashi, som bor hos deres Tante Cass og Hiro er en klog dreng, men han er lidt af en rebel. Tadashi, som studerer robot-teknologi på universitet, er bekymret for Hiro og viser ham hvilke muligheder der er på for Hiro på universitet. Hiro bliver hurtigt betaget og beslutter sig for at søge optagelse, men imens optagelsesprøven er i gang, starter en ild på universitet og alle må evakueres. Desværre når Tadashi ikke ud og det eneste som Hiro har tilbage efter sin bror er broderens opfindelse, Baymax, en sygehjælper-robot. I starten er Hiro vred og ked af det men han finder hurtigt ud af at branden måske ikke var et tilfælde og sammen med Baymax, tager han afsted for at finde ud af hvad der satte gang i branden, der tog Tadashi fra ham.

Big Hero 6 anmeldelse

Ikke typisk Disney, men rigtig god

Big Hero 6 er fyldt med actionprægede scener og der er gang i den og den er spændende. Samtidig er den virkelig underholdende og det er svært ikke at grine af den til tider lidt underlige relation mellem Hiro og Baymax, fordi Disney har formået at sætte fokus på forskellene mellem mand og masken på en hjertevarm og humoristisk måde. Selvom det for nogle nok er et smagsspørgsmål vil mange ældre Disneyfans nok mangle sangene, men Big Hero 6 er heller ikke noget der kan betegnes som en klassisk Disneyfilm, på samme måde som Frozen, Tangled og Prinsessen og Frøen er det med sange og tuttenuttethed. Men selvom Big Hero 6 langt fra er den klassiske version af Disney, så er den helt kanon fed og megasjov, og jeg kan kun anbefale at se den, for det er virkelig god underholdning.

Anmeldt af Mia Christensen den. 29/1-2015

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser