Mr. Peabody & Sherman blu-ray anmeldelse

 
Mr. Peabody & Sherman blu-ray anmeldelse

Mr. Peabody & Sherman 3D blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Mr. Peabody & Sherman blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone B (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 32 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 English, DTS 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Engelsk
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 23. oktober 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = 3D Blu-ray + Blu-ray.

Genre: Animation
Biograf premiere: 6. marts 2014.

Instruktør: Rob Minkoff
Manuskript: B.la Jay Ward, Craig Wright
Producere: B.la Laura C, Nelson Dsouza, Zachary Gold
Klip: Michael Andrews
Musik: Danny Elfman
 
Skuespiller som lægger stemme til:
Ty Burrell som Mr. Peabody
Max Charles som Sherman
Lauri Fraser som Marie Antoinette / Egyptian Woman
Guillaume Aretos som Robespierre
Patrice A. Musick som Teacher

Beskrivelse: 
Hr. Peabody er en ret speciel hund. Han kan nemlig både tale og gå på to ben. Derudover er han også en utrolig genial opfinder og videnskabsmand. Hr. Peabody har nemlig opfundet den mest geniale maskine: WABAC-maskinen, der kan få ham og hans adopterede dreng Sherman tilbage i tiden. De kommer bl.a. til at opleve det antikke Grækenland og renæssancen i Italien. Men da Sherman bryder regler for tidsrejsen er det et kapløb for de to om at nå at reparere fortiden og samtidig redde fremtiden.
 
Mr. Peabody & Sherman blu-ray anmeldelse
 
Hvis man nogensinde, frivilligt eller tvungen af børn, har zappet over på Nickelodeon, da børnekanalen havde sin spæde start på dansk tv, har man sikkert stødt på tv-serien Rocky & Bullwinkle. Serien er fra tresserne og til trods for, at den primært handler om de hovedpersoner, har den segmenter om andre karakterer. To af dem er Peabody og Sherman, der var to af seriens sjoveste figurer. Den kloge hund og hans adopterede dreng tog på eventyr i hundens tidsmaskine, og det var en blanding af underholdning og lærdom om verdenshistorien. Segmentet om de to mindede en del om hvad der senere blev Disneys Små Einsteins, der henrykkede børn og voksne gennem forrige årti. Det er derfor ingen tilfældighed, at Dreamworks har genoplivet Peabody og Sherman, for kombinationen af fjollerier og verdenshistorie er en vindende kombination, hvis man vil henrykke børn i alle aldre.

Det første man lægger mærke til, når filmen går i gang er tempoet. Her er skruet op på maksimum styrke, så introduktionen til karaktererne falder drypvis, for instruktør Rob Minkoff spilder ikke tiden med pjat og pjank. Det giver filmen en enorm intensitet og især børn vil meget hurtigt blive fanget af alle de hurtige scener, der udvikler sig til mange gode grin. Det er ikke tilfældigt at Minkoff har valgt denne fremgangsmåde, for han instruerede også Løvernes Konge, så han var starten bevidst om, at børnene hellere ser en interessant historie end en introduktion af figurerne, der i animerede film gerne tager det første kvarter til en halv time, hvilket er helt unødvendigt i et børneunivers. Det bliver derfor aldrig kedelig i Peabody & Sherman, der hele tiden skruer op for de sjove scener, for at holde børnenes opmærksomhed i de knap halvanden time, som forestillingen varer.

Det hele er skønt animeret. Her er plads til overdrevne karikaturer af folk fra verdenshistorien, der blandet med en god portion humor og en sprælsk fortælling fungerer helt fantastisk. De levende karakterer lægger til historien i en sådan grad, at de fleste børn nok vil huske mange af de historiske punkter fra filmen bedre end så mange af actionsekvenserne, hvilket er enormt præcist ramt i forhold til idéen om at formidle lidt historieundervisning.

Den intelligente sammensætning gør også filmen til en oplevelse for det voksne publikum, der umuligt kan frasige sig en smule interesse, når Peabody og Sherman manøvrerer rundt i verdenshistorien og mænger sig med alt fra Abraham Lincoln til Egyptens vigtigste farao. Man griner højlydt med børnene, for mange af de bedste grin er tvetydige og kan derfor også forstås som voksenhumor, hvilket bare er endnu et skarpt eksempel på, at filmen er enorm intelligent bygget op.

Så leder du efter en film, der ikke er helt så formularisk opbygget som en Disney klassiker, så er Peabody og Sherman filmen, som du bare ikke må gå glip af. Tempoet er dejligt frisk, figurerne er levende og oplevelsen er gennemført fra start til slut. Det kan man ikke sige om alle animationsfilm i dag, så derfor placerer jeg Peabody & Sherman blandt de bedre tilbud af film fra 2014. God fornøjelse!
 
Mr. Peabody & Sherman blu-ray anmeldelse

Vi så 3D versionen her i huset. Den er overraskende klar og tydelig i billedet, og gør i de fleste scener op med myten om, at 3D behøver at være afdæmpet for at virke. Her er ingen helt vilde effekter i 3D, men der er til gengæld et godt solidt dybdeniveau, der er gennemgående for hele filmen.

Et frisk og dejligt dansk DTS 5.1 lydspor er smidt efter denne udgivelse. Stemmerne er klare, tydelige og nemme at forstå. Her er dejligt mange underlige lyde fra forskellige tidsperioder, der blender fint ind og giver et glimrende lydbillede, der er langt over niveau for danske animationsudgivelser. Her er også en god dybde, der ind imellem sætter lidt fut i subwooferen og skaber en helstøbt lydoplevelse. Mere af det, tak!
 
- A tour of the WABAC Machine
- Time Travel
- Dreamwork Presents: A Journey
- Wabac
- Historys greatest mysteriums
- Peabodys paw print on history
- The WABAC jigsaw
- Time Travel Memory Match
- Gallery
- Sneak Peak
- World of Dreamworks Animation

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 23. oktober 2014.  

Tilbage til 3D Blu-ray anmeldelser eller Blu-ray anmeldelser