RIO 2 blu-ray anmeldelse

 
RIO 2 - 3D blu-ray anmeldelse

RIO 2 - 3D blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

RIO 2 - 3D blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone B (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 English, 
DTS 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk & Engelsk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 28. august 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3  = 3D Blu-ray + Blu-ray + dvd

Genre: Animation
Biograf premiere: 10. april 2014.

Instruktør: Carlos Saldanha
Manuskript: Bla. Don Rhymer, Carlos Kotkin, Jenny Bicks
Producere: Bruce Anderson, John C. Donkin, Chris Wedge
Fotograf: Renato Falcão
Klip: Harry Hitner, Randy Trager
Musik: John Powell
 
Skuespiller som lægger stemme til:
Jake T. Austin som Fernando
Carlinhos Brown som Audition bird
Kristin Chenoweth som Gabi
Jemaine Clement som Nigel
Jim Conroy som Capoeira Turtle
Rachel Crow som Carla
Bernardo de Paula som Carnival Barker/Blue Sentry
Nola Donkin som Opera Bird
Jesse Eisenberg som Blu

Beskrivelse: 
Blu og Jewel har tre børn, og mens Jewel forsøger at lære dem at leve som de gør hvor de bor, lever Blu stadig som han gjorde i Amerika. Linda og Tulio, der nu også er blevet gift, tager til Amazonas for at bringe en fugl de har plejet tilbage til dens naturlige levested - og Blu tror, at han er den eneste af sin slags tilbage i verden, så han får et chok, da han hører, at der er flere blå papegøjer i Amazonas.
Sammen med familie og venner vil Blu nu forsøge at finde sine artsfæller, men vil det overhovedet lykkes for ham?
 
RIO 2 - 3D blu-ray anmeldelse
 
Der er tre ting i livet, som man kan være helt sikker på vil ske. Du skal dø, du skal betale skat og den vigtigste af dem alle: Hvis der kommer en succesfuld animationsfilm, kan man være sikker på en fortsættelse. Selv Disney har lavet fortsættelser – endda blandt deres klassikere, så der er ingen vej udenom det uundgåelige. Jeg skal gerne indrømme, at jeg er træt af fortsættelser. Ikke af princip, men fordi vi i forvejen slås med mangel på originalitet, når det kommer til familieunderholdning på skærmene i de små hjem. Jeg var derfor naturligt en smule lunken, da jeg fik Rio 2 3D ind ad døren. For selv om jeg var meget begejstret for den første film, så forventede jeg mere af det samme uden megen nyt under solen. Det fik jeg så også, men gudskelov fik jeg meget mere.

Her er nemlig bygget på den originale historie, så vi helt undgår en genfortælling af plottet fra den første film, som er fælde nummer et man bør undgå, hvis man vil lave fortsættelser. Alt for mange familiefilm bliver til serier, hvor man bruger den samme skabelon til plottet, der derfor ikke indeholder mange overraskelser. Det undgår man behændigt med denne film, da man ikke ignorerer historien fra første film, hvilket giver en slags ”velkommen hjem” følelse for dem, der holdte af den første film.

Animationerne er, som i den første film, skønne med bunkevis af varme farver, der fungerer fint som tapet for den glade stemning, der hersker gennem hovedparten af filmen. Nuvel er der problemer og drama, men det bliver aldrig kulsort eller uhyggeligt, så det er den perfekte familiefilm, hvor selv de helt små kan være med til festen.

Alt i alt er Rio 2 3D et rigtigt hyggeligt gensyn med nogle gode karakterer blandet med en tilføjelse af nye figurer, der sagtens kunne have stået på egne ben, hvis man virkelig ville have rystet posen. Det betyder dog ingenting, for i sidste ende er filmen præcis som den type film skal være. Underholdende, sjov og tilpas mild i udtryk og handling, så det er udholdeligt for både og voksne, hvilket i sig selv er en kunst i disse tider, hvor børnefilm oftest sætter forældregenerationen helt af.
 
RIO 2 - 3D blu-ray anmeldelse

Hvis du kan lide farver i hjemmebiografen, så er det bare med at købe denne film. Især den blå farve er imponerende flot og den holder tilmed i 3D, der ellers oftest lægger en dæmper på de klareste farver. Her er, ligesom i Rio, utrolig mange gode 3D effekter, der for mit vedkommende gør billedet ganske levende. Jeg har aldrig elsket 3D uden forbehold, men når det kommer til animationer – og især Rio, må jeg simpelthen overgive mig. Det er imponerende flot, hvilket også afspejler sig i min karakter, der kun er få millimeter fra fuld hus. For her er problemer med blandt andet sortniveau, der skifter til grå i korte sekvenser.

Et original lydspor i DTS HD MA 7.1 blæser der ud af gennem hele filmen. De mangle lyde i jungler er placeret i samtlige højttalere, hvilket giver en fantastisk effekt. Desværre halter det danske lydspor noget efter, hvilket næppe kan komme som en overraskelse. Karakteren er derfor for originalsporet, hvor det danske spor lander et par karakterer længere nede af skalaen.
 
- Deleted Scene – Practice
- Rio Refresher
- Boom, Shake, Snap: The Local Sounds of Brazil
- Birds and Beats: The Singing Talents of Rio 2
- Nigel the Shakespearean Cockatoo and Friends
- Music, Dance, Sing-Along Machine
- “What is Love?” Music Video by Janelle Monáe
- “I Will Survive” Multi-Language Sequence
- Still Gallery
- Theatrical Trailers

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 16. september 2014.  

Tilbage til 3D Blu-ray anmeldelser eller Blu-ray anmeldelser