Anmeldelse: The Amazing Spider-Man 2

 
The Amazing Spider-Man 2 anmeldelse
 
Så kom den endelig The Amazing Spider – Man 2. Marc Webb har endnu engang stået bag roret på denne fantastiske efterfølgeren til The Amazing Spider – Man fra 2012. Det er den femte film om vores yndlings websvingende superhelt på bare 12 år. De tre første blev instrueret af Sam Raimi, med Tobey Maguire i hovedrollen. Efterfølgende valgte Marvel at genstarte hele serien med helt ny cast og instruktør. Det har bragt et frisk pust med sig.
 
The Amazing Spider-Man 2 anmeldelse

Websvingeren er tilbage
I The Amazing Spider – Man 2 møder vi atter Peter Parker (Andrew Garfield), teenageren der blev bidt af en edderkop og fik superkræfter. Peter har lært styre sine superkræfter, og har besejret sin første fjende The Lizard. Han kæmper dog stadigvæk med at forstå hvorfor hans forældre efterlod ham, og livet som superhelt i New York, tærer på forholdet til kæresten Gwen Stacy (Emma Stone).

Strømskurken Electro styrer
Hans gamle utilregnelige barndomsven Harry Osborn (Dane DeHaan) har overtaget ledelsen i hans fars mistænkelige firma Oscorp industries. Snart begynder der og ske mystiske ting og sager da medarbejderen Max Dillon (Jamie Foxx) dør under en voldsom ulykke på Oscorp industries. Det varer dog ikke længe inden han vender tilbage som superskurken Electro, der truer med at lægge New York i evigt mørke. Spiderman står nu overfor hans største udfordring nogensinde.

The Amazing Spider-Man 2 anmeldelse

Solidt skuespil
Andrew Garfield er endnu engang klar i rollen som Peter Parker/Spiderman, en rolle han passer rigtig godt til, faktisk spiller han rollen endnu bedre end Tobey Maguire. Emma Stone er tilbage som Gwen Stacy, og hun har virkelig bevist hvor dygtig en skuespiller hun er blevet, med store roller i Zombieland og specielt det Oscar vindende drama The Help. Filmens helt store præstationer bliver dog leveret af en veloplagt Jamie Foxx, i rollen som Superskurken Electro, og Dane DeHaan som den sleske og udspekulerede Harry Osborn.

Filmen er visuelt rigtig flot filmet, og det er nemt at leve sig ind i superhelte universet, special effekterne er flotte og gennemførte, på denne blockbuster med et kæmpe budget. Der er virkelig ikke sparet på noget og 3D effekterne giver en flot dybde i billedet, med gode farver og intensitet, dog uden man rigtig føler at det er de ekstra penge værd.

The Amazing Spider-Man 2 anmeldelse

Tårnhøje forventninger
Jeg var stor fan af de tre første Spiderman film, som Sam Raimi instruerede, men blev ikke så imponeret da jeg hørte de ville starte franchisen forfra. Den første Amazing Spiderman overbevidste mig ikke rigtig, jeg var faktisk rimelig skuffet over den. Heldigvis er det ikke tilfældet med den nye, den så lovende ud i traileren og forventningerne var tårnhøje, de blev infriet i hvad jeg vil kalde en af sommerens bedste must see movies.

Mere action mindre kærlighed.
Hvis jeg skal sige noget negativt om filmen, så syntes jeg kærlighedshistorien fylder lige lovligt meget, specielt når man tænker på at filmen var næsten 2 timer og 30 min. Man kunne godt have valgt at korte den lidt ned, eller bruge mere tid på actionscenerne mellem Spiderman og Electro. Havde også troet man så mere til Rhino (Paul Giamatti) der ikke er så stor en del af The Amazing Spider-Man 2, men det kommer nok i den tredje film. Snyd ikke dig selv for denne gode efterfølger, der bør ses i bedste stil, med masser af popcorn og sodavand på det store lærred. Husk endelig at blive siddende til efter rulleteksterne, da Marvel har lagt en ekstra lille godbid ud til fansene.

Anmeldt af Mark Hougaard den 22/4-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne