Anmeldelse: Captain America: The Winther Soldier

 
Captain America: The Winther Soldier anmeldelse
 
En vellykket toér.

Captain America: The Winther Soldier er instrueret af brødrene Anthony og Joe Russo, de har tidligere arbejdet sammen med film som You, Me and Dupree, Welcome to Colinswood og tv-serien Community. De er også instuktører på Captain America 3, der for premiere i 2016. Det er ikke altid et plus, at der er flere instuktører på samme film, men det er set på mange store Hollywood film, hvor det fungere rigtigt godt. Her tænker jeg specielt på The Matrix triologien (Andy og Lana Wachowski) og From Hell (Albert og Allen Hughes). Captain America: The Winther Soldier er slet ingen undtagelse, her går samarbejdet op i en højere enhed.
 
Captain America: The Winther Soldier anmeldelse

Cap is back

Steve Rogers – Captain America (Chris Evans) har fået sig en brat opvågning, efter han har har reddet verden fra nazisternes kult organisation Hydra, og forhindret dem i at overtage verden. Prøver han at indordne sig i denne fagre nye verden, og alle dens muligheder. Det er dog ikke altid lige nemt, når man er en helt af den gamle skole. Han får dog hurtigt andet at se til, da hans overordnede leder af S.H.I.E.L.D. Nick Fury (Samuel L. Jackson) bliver angrebet og dræbt, af en nye og mægtigt fjende, anført af legenden The Winther Soldier.Nick Fury når dog at advare Rogers om at S.H.I.E.L.D. Er blevet infiltreret udefra, og inden længe er Rogers en flygtning, eftersøgt af staten, for mordet på Fury. Heldigvis for han hjælp af Black Widow (Scarlett Johansson) og hans nye allierede Falcon (Anthony Mackie), det er nu op til de tre at løse problemerne, der går højere op end først antaget.

Captain America: The Winther Soldier anmeldelse

Velfortalt historie.

Marvel, Marvel, Marvel bliver man dog aldrig træt af superheltefilm, nej ikke hvis du spørger mig, det er Captain America: The Winther Soldier et klokkeklart eksempel på, her er alt hvad hjertet kan begære af superhelte action, det hele pakket ind i en flot pakke. Fra en lidt stille start, kommer filmen hurtigt i gear, og kaster Cap ind i ringen igen. Historien er velfortalt, gennem et godt manuskript, faktisk på højde med etteren – måske lige en tand bedre.

Action sekvenserne er flot filmet, og special effekterne er imponerende i de store actionscener. Lyd siden macther billedet rigtig godt, der er fuld skrald på det hele, og dialogerne er tydelige, helt sikkert en film der skal ses i bedste surround sound, for at fuldende oplevelsen. Filmen er lavet i 3D, jeg har dog anmeldt 2D versionen her.

Captain America: The Winther Soldier anmeldelse

Filmen er en perfekt opfølger til Captain America fra 2011, bare med lidt mere af det hele, Marvel har endnu engang lavet en flot superheltefilm, de kan være stolte af. Jeg kan varmt anbefale filmen, til alle der er vilde med god action, for det er intet mindre end hvad du får. Husk endelig at blive sidende til efter rulleteksterne, da der som vanen tro med Marvel kommer ekstramateriale, der er værd at få med.

Bonus info: Captain America blev skabt af Timely Comics tilbage i Marts 1941 af Joe Simon og Jack Kirby. Tegneserien var den mest populære under anden verdenskrig, da Captain America ofte sås bekæmpe aksemagterne. Serien mistede lidt af dens popularitet, efter krigen sluttede. Marvel reintroducerede efterfølgende karakteren i 1950 érne.

Anmeldt af Mark Hougaard den 15/4-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne